bent u nog geen lid
meld u hier aan!

Eric Filemon

“Sinds 1989 ben ik actief binnen de
3 October Vereeniging. In dat jaar begon ik in de Commissie Optocht & Taptoe, waarvan Rens Heruer toen voorzitter was. In 1993 werd Leidens Ontzet voor de honderdste keer gevierd.


Er werd gekozen voor 100 muziekmomenten; één daarvan werd Het Minikoraal (op deze manier geschreven). Het Minikoraal zou een eenmalig programma worden met oude en door mij geschreven nieuwe drie oktoberliedjes.
Het feest in de Groenoordhallen werd door 600 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Leiden bezocht. Het werd een groot succes. Bij de evaluatie van de evenementen werd door het bestuur besloten Het Minikoraal tot een vast onderdeel van de viering en herdenking te maken. Mij werd gevraagd of ik dit wilde gaan doen. Ik heb daar ‘ja’ tegen gezegd onder voorwaarde dat we zouden verhuizen van de Groenoordhallen naar het Van der Werfpark. Vanaf die tijd is Het Minikoraal populair geworden en uitgegroeid naar een deelname van scholen uit de regio, met duizenden leerlingen.


Ook heb ik deel uitgemaakt van het Leids Ontzet Sextet, met voorstellingen in de Leidse Schouwburg voor onze Leidse senioren. Helaas kwam daar door de verjonging een einde aan. Door diezelfde verjonging was ik een van de eersten die in 2002 werd gevraagd voor het bestuur met als portefeuille voorzitter van de Commissie Optocht & Taptoe. Naast deze functie was ik als bestuurslid verbonden aan de Commissie Herdenking en leverde ik een aandeel in het maken van teksten voor de Feestwijzer. Momenteel ben ik

Voorzitter van de Lustrumcommissie en Vice-voorzitter Commissie Herdenking.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw: de Poncho!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden