bent u nog geen lid
meld u hier aan!

Max du Prie

“Je moet durven onderkennen dat er een tijd van komen en van gaan is, dat je taken moet overdragen aan jongeren. Voor mij is dat een ijzeren wet. Verjonging betekent: een andere aanpak, een frisse wind. Dat geldt zowel voor bedrijven als voor een zo’n grote club als de 3 October Vereeniging.” Max du Prie werd in 2002 benoemd tot Erelid. Hij had er toen 22 ‘dienstjaren’ in uitlopende functies opzitten. Een te lange periode, vindt hij achteraf.
De aannemer/ontwikkelaar werd de Vereeniging binnengehaald door Har Meijer en Jan Karstens (zie Ereleden), die zagen dat Max multi-inzetbaar was. Ook konden ze hem en zijn mensen prima gebruiken voor een scala aan hand- en spandiensten.
Max du Prie begon bij de Commissie Optocht & Taptoe, waarvan Ton van Aelst toen de voorzitter was. Een tijdje later werd hij voorzitter van de Commissie Lunapark en
lid van de Commissie Haring & Wittebrood. Die combinatie heeft hij altijd heel plezierig gevonden. Met Har Meijer erbij was de Inschrijving en Uitreiking van Haring & Wittebrood voor Max elk jaar weer een feest. Het voorzitterschap van de Commissie Lunapark heeft hij ‘fantastisch en uitdagend’ gevonden. De opbrengst van de Kermis is de kurk waar Leidens Ontzet op drijft. De wijze van verpachting had geen geheimen voor hem. Max onderhandelde over staanplaatsen en exclusiviteit van attracties. Met persoonlijke telefoontjes aan kermisexploitanten wist hij vaak hogere pachtsommen binnen te halen. Daarnaast genoot hij van de opbouw van de Kermis, de contacten en samenwerking met de mensen van de gemeente Leiden en van de Nederlandse Kermis Bond. “Je hebt elkaar nodig. Er moet immers in korte tijd heel veel geregeld worden, elektra, water, sanitair, parkeergelegenheid.” Wat niet vergeten mag worden is, dat Max een van de initiatiefnemers is geweest van de (gratis) Hutspotmaaltijd.
Max du Prie kijkt met plezier terug op zijn tijd bij de 3 October Vereeniging, waaraan hij als Erelid én als lid van de Vereniging ‘Genootschap Magdalena Moons’ verbonden blijft. Het is goed, vindt hij, dat ouderen plaats maken voor jongeren: “Ze zijn scherper en weten het beter, op hun manier.”

 

 

 

 

 

 

Shop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de nieuwe merchandise artikelen in onze shop.

Merchandise is te koop in ons Service Punt en bij de Kraam.Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden