bent u nog geen lid
meld u hier aan!

App voor veilig en feestelijk Leidens Ontzet

Voor een veilig en feestelijk Leidens Ontzet op 2 en 3 oktober zetten politie en gemeente een app in. Hiermee kunnen de feestvierders naast het volledige feestprogramma met een druktemeter zien waar het druk is en welke plekken zij het beste kunnen mijden.

 

Alle informatie - van feest tot veiligheid - is via deze app te krijgen. Zowel bezoekers van Leidens Ontzet als de politie kunnen op de app zien waar de grootste drukte in de stad is, aan de hand van verschillende kleuren op een kaartje. Zo kan de politie het publiek mensen adviseren niet naar een bepaalde plek in de stad te gaan. En stel dat er zakkenrollers actief zijn, dan kan de politie daar gericht voor waarschuwen door gebruikers van de app ‘pushberichten’ te sturen. Feestgangers kunnen nu ook op die manier geattendeerd worden op overvolle pleinen of de aanwezigheid van zakkenrollers. De druktemeter is een aanvulling op de lichtkranten en de inzet van camera’s in de stad.

 

Downloaden

De app is gratis te verkrijgen in de App Store en Google Play. Zoek op Leids Ontzet of download de app via www.leiden.nl/leidsontzet. Bij het installeren van de app moet de gebruiker een akkoord geven voor het delen van locatiegegevens. De politie verzamelt en gebuikt deze gegevens anoniem. De druktemeter wordt alleen gebruikt tijdens Leidens Ontzet van 1 tot en met 3 oktober.

 

Crowdmanagement

De viering van het Leidens Ontzet trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers naar Leiden. Om het publiek op een veilige manier door de straten van de binnenstad te loodsen, zetten politie en gemeente verschillende middelen in voor crowdmanagement. Al sinds een aantal jaar helpen extra camera’s, matrixinformatieborden en Twitter bij een groot en veilig feest. Dit jaar is voor het eerst dat politie en gemeente naast deze middelen een app in Leiden inzetten.

 

 

Info van de website van de Gemeente Leiden 

 

 

 

 

 

Service Punt

De Foyer van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden

 

Opening:

Zaterdag 2 september 2017

 Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden