bent u nog geen lid
meld u hier aan!

Gefeliciteerd Rens Heruer!

Graag feliciteren wij Archiefcommissaris Rens Heruer met zijn koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

Het persbericht vanuit de gemeente Leiden:

 

Koninklijke onderscheiding voor Rens Heruer

 

Op donderdag 4 juni 2015 heeft Rens Heruer, uit handen van locoburgemeester Frank de Wit een koninklijke onderscheiding gekregen. Tijdens een bijeenkomst in de Pieterskerk ter gelegenheid van zijn pensionering en het einde van zijn werkzaamheden bij de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden, werd Rens Heruer bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De heer Heruer begon zijn carrière 43 jaar geleden als docent bij de Paulus Scholengemeenschap. Vandaag, op 4 juni 2015, nam hij afscheid als directeur van het Onderwijsbureau Hollands Midden (OHM) en als adviseur van het College van bestuur van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. In zijn rol als directeur van het Onderwijsbureau Hollands Midden ondersteunde hij meer dan 30 schoolbesturen in de regio. Daarnaast stond hij als adviseur  het College van Bestuur bij, gedurende het ingewikkelde proces van fusies en samenvoegingen.

 

Locoburgemeester De Wit roemde de carrière van Rens Heruer in het onderwijs. Daarnaast roemde hij alles wat hij voor de stad heeft gedaan en nog steeds doet, waaronder de periode van 18 jaar dat hij deel uitmaakte van het bestuur van de 3 October Vereeniging Leiden. Niet voor niets kreeg Rens Heruer in  2005 bij zijn afscheid als bestuurslid van de 3 October Vereeniging Leiden een koninklijke onderscheiding en ontving hij in 2014, samen met Eric Filemon, de erepenning van de stad Leiden.

 

Nadat Rens Heruer in 2005 een koninklijke onderscheiding had gekregen ging hij onverdroten voort met al zijn werkzaamheden en nevenfuncties voor de stad. Het is vanwege al zijn verdiensten en het maatschappelijk belang daarvan, dat Rens Heruer, 10 jaar na zijn benoeming tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, is bevorderd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. 

 

 

 

 

 

Service Punt

De Foyer van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden

 

Opening:

Zaterdag 2 september 2017

 Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden