bent u nog geen lid
meld u hier aan!

Gymsport Leiden wint Praalwagenontwerpwedstrijd

De Praalwagenontwerpwedstrijd is gewonnen door Gymsport Leiden. In totaal waren er zes complete inzendingen. De jury met als voorzitter wethouder Robert Strijk beoordeelde de inzendingen aan de hand van originaliteit, kwaliteit ontwerp, kwaliteit omschrijving, samenhang met thema Leiden ontSpanje, samenhang praalwagen/figurant en haalbaarheid.

 

Gymsport Leiden won de wedstrijd met het ontwerp ‘Leiden Ont-Span-Je’. Zij stelden voor om een actieve praalwagen te bouwen met wel dertig figuranten op trampolines en rekstokken in een nagebouwde historische burcht. De jury vond de combinatie met de historische burcht mooi gevonden en ziet in het ontwerp ‘de vrucht van de samenwerking van de vijf nog maar net gefuseerde gymnastiekverenigingen’. Nog deze maand zal de vaste praalwagenbouwer van de 3 October Vereeniging samen met de winnaars het verdere ontwerp en de bouw van de praalwagen gaan ontwikkelen. Tijdens de Grote Optocht op 3 oktober doet het team van Gymsport Leiden als eerste winnaar van de Praalwagenontwerpwedstrijd mee!

 

Andere inzendingen

Ook van alle andere inzendingen spatte het plezier en enthousiasme af. Wijkvereniging Tussen de Rijnen stelde voor om een rijdende filmset te maken, waarbij het verhaal van de Leidse gifmengster Goeie Mie in beeld werd gebracht. De Gemiva-SVG Groep stelde hun cliënten voorop in hun ontwerp: zij wilden een culinaire praalwagen bouwen waarop hapjes werden bereid door de cliënten. De groep ‘I love Leiden’ stelde onze historische stad centraal in hun voorstel: van mooie grachtengevels tot molen De Valk en het reuzenrad van de 3 October-kermis.

 

De jubilerende Vereniging Leidse Schooltuinen had een veelbelovend ontwerp waar kinderen oud-Hollandsche spelletjes speelden op de praalwagen en figuranten verkleed als groente en fruit rond de wagen liepen. Stadspodia Leiden wilden een soort Leiden got talent tijdens de Grote Optocht: hun voorstel was een praalwagen waar het talent van Leidenaren centraal stond: zij kregen letterlijk een podium om hun talent te tonen.

  

 

 

 

 

 

Service Punt

De Foyer van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden

 

Opening:

Zaterdag 2 september 2017

 Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden