bent u nog geen lid
meld u hier aan!

Jublierende 3 October Vereeniging versterkt de band met Leiden

De drukbezochte ALV van de 3 October Vereeniging stond in het teken van de band met Leiden. De jubilerende Vereeniging start in 2016 tal van nieuwe initiatieven. Zo werd de eerste winnaar van de Praalwagenontwerpwedstrijd bekend gemaakt: Gymsport Leiden won de wedstrijd. Ook maakte de Vereeniging bekend dat het Servicepunt terug keert naar de plek waar de plek waar de Vereeniging ooit gestart werd. De Stadsgehoorzaal Leiden en de 3 October Vereeniging hebben voor meerdere jaren een samenwerking gesloten. Tot slot zijn tijdens Leiden Marathon zijn commissarissen, in 3 October-uniform, gastheer en gastvrouw op de Garenmarkt.

 

Gymsport Leiden wint Praalwagenontwerpwedstrijd
Met het ontwerp ‘Leiden Ont-Span-Je’ wint Gymsport Leiden de Praalwagenontwerpwedstrijd. Zij stelden voor een actieve praalwagen te bouwen waar wel dertig figuranten op trampolines en rekstokken dansen en zwieren in een nagebouwde Burcht van Leiden. De jury ziet in het mooie ontwerp ‘de vrucht van de samenwerking van de vijf nog maar net gefuseerde gymnastiekverenigingen’.

Nog deze maand zal de vaste praalwagenbouwer van de 3 October Vereeniging samen met de winnaars het verdere ontwerp en de bouw van de praalwagen gaan ontwikkelen. Tijdens de Grote Optocht doet het team van Gymsport Leiden als eerste winnaar van de Praalwagenontwerpwedstrijd mee!

 

Servicepunt keert terug naar de Breestraat
Het servicepunt van de 3 October Vereenging heeft onderdak in de Stadsgehoorzaal Leiden gevonden. Meerdere jaren lang zal het Servicepunt daar geopend zijn rond de viering van Leidens Ontzet. De samenwerking met de Stadsgehoorzaal Leiden is uniek: na 130 keert de Vereeniging terug naar de plek waar zij ooit begon. In 1886 werd de 3 October Vereeniging daar opgericht met een feestelijke vergadering. Vanaf september 2016 is diezelfde Stadsgehoorzaal de thuisbasis van het servicepunt en daarmee de plek waar iedereen met een rood-wit 3 October-hart terecht voor rood-witte musthaves of een kop koffie.

 

3 October-commissarissen als gastheer bij Leiden Marathon
Waar moet ik zijn als ik de start van de marathon wil zien? Waar is de inschrijftafel? Tijdens Leiden Marathon beantwoorden commissarissen van de 3 October Vereeniging deze en al je andere vragen. De marathon van 2016 kent namelijk een primeur: voor het eerst slaan Leiden Marathon en de 3 October Vereeniging de handen ineen en zullen gastheren van de 3 October Vereeniging je wegwijs maken in het marathonplezier.

In het 3 October-uniform, driedelig en mét paraplu en hoge hoed, zijn de commissarissen te vinden als gastheer op en bij de Garenmarkt. De Vereeniging is blij deze bijdrage te kunnen leveren aan Leiden Marathon. De inzet van commissarissen als gastheer past perfect in het thema van de viering van 2016: Leiden ontSpanje! ‘We werken graag mee aan een ontspannen en fijne Leiden Marathon.’

  

 

 

 

 

 

Service Punt

De Foyer van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden

 

Opening:

Zaterdag 2 september 2017

 Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden