bent u nog geen lid
meld u hier aan!

Swingende Seniorenvoorstelling

Op het station schoten de eerste gehaaste, enigszins geërgerde blikken mij al voorbij, proberend nog hun trein te halen naar een plek die in ieder geval niet Leiden is. Later begreep ik waar de haast en het onbegrip vandaan kwamen. Deze buitenlui waren zich niet bewust dat de zondag voor 3 October het openbaar vervoer door de Breestraat gestremd wordt door passerende taxibusjes en drommen mensen die zich verzamelden voor een van de eerste officiële 3 October evenementen.

Vanaf half 2 ’s middags zag het voor de Stadsgehoorzaal al rood-wit van de mensen. Om 14:00uur stipt werd het festijn afgetrapt door de voorzitter van de Evenementencommissie, Bettina van Klaveren, die (dit keer bewust en als (bijna) traditie) met haar commissie en alle aanwezigen het Leidse Volkslied zong.

Daarna nam Anneleen, samen met musicalgezelschap Otis, in een vloeiende beweging alle aanwezigen mee op een trip down memory lane. Van ‘De duifies’ tot ‘De Jantjes’ wist Otis keer op keer alle handen op elkaar te krijgen. Ook Zuster Clivia bewees dat “de oudste jeugd van Leiden” nog steeds heel goed wist wat er nog wel en niet mocht van de zuster, het “Ja zuster, nee zuster” was tot in het servicepunt en de ruimtes van de de kunstroute te horen. Het mag geen geheim heten dat dit deel voor de pauze een warming-up, maar wel een hele goede warming-up, was voor de hoofdact.

Echter, voordat het podium dan daadwerkelijk voor Willeke Alberti was, werd nog eenmaal de aandacht gevraagd, want Wim van der Pluijm neemt deze viering afscheid van de Evenementencommissie (gelukkig blijft hij wel aan als Commissaris Haring en Wittebrood). Met groot genoegen en dankbaar mocht hij vervolgens Willeke Alberti aankondigen.

Het kostte deze grande dame van het Nederlandse Lied geen enkele moeite om de zaal in haar greep te nemen en niet meer los te laten. Op het podium wist zij de zaal van voor tot achter te raken, met verwijzingen naar haar vader, maar ook met liedjes van Ramses Shaffy, op wie zij naar eigen zeggen verliefd was geweest. Zelfs werden er liedjes in de zaal tussen de aanwezigen gezongen, die hierop reageerden door hand-in-hand mee te zingen.

Ook in dit tweede deel de zaal zich niet onbetuigd, want vele gouwe ouwen werden vol overgave meegezongen. Hoogtepunt voor zowel hemzelf, maar ook voor Leiden en naar eigen zeggen ook voor Willeke Alberti zelf, waren de duetten die ze zong met Mart Hoogkamer. Deze rijzende ster uit Leiden deed niet onder voor de grande dame en samen gaven zij een mooie rood-witte glans aan deze toch al geslaagde middag. Waar aan het begin van de middag her en der nog een opmerking te horen was over de ietwat chaotisch wijze van kaartuitgifte, waren de kritische kanttekeningen als sneeuw voor de zon verdwenen nadat musicalgezelschap Otis, Mart Hoogkamer en Willeke Alberti de zaal op briljante wijze hebben vermaakt.

Het was een zeer geslaagde middag in de Stadsgehoorzaal, de Nederlandse meezingers galmden nog een hele middag na door de Leidse straten en stegen, om later overstemd te worden door de klanken van jazz bij de Burcht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Service Punt

De Foyer van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden

 

Opening:

Zaterdag 2 september 2017

 Secretariaat
Postbus 32014
2303 DA Leiden
071 532 47 24
di en do van 10:00 tot 13:00
secretariaat@3october.nl
Ledenadministratie
Antwoordnummer 10411
2300 WB Leiden
071 532 47 24
ledenadministratie@3october.nl
Ledenadministratie
Postbus 32014
2303 DA Leiden