3 October-kraam

2
oktober
date_range 2 oktober
access_time 17:00 tot 20:00
place Hooglandsekerkgracht
Voor al je rood-witte spullen en natuurlijk een gezellig praatje!

Voor iedere topper, een rood-witte dopper

Ook dit jaar staan wij op diverse dagen, op diverse plekken met onze 3 October Marktkramen. Vol met leuke rood-witte artikelen, voor jong en oud.

Wat denk je van een bledderdrooghouder? In het rest van het land wordt dit wel een paraplu genoemd.

Of zo’n uniek vissershoedje, geen Leidenaar kan zonder.

Wist je trouwens dat we ook leuke babyspulletjes hebben?

Kortom: genoeg redenen om te eens te komen buurten en door alle spullen te snuffelen!

Kan ik merchandise terugbrengen of omruilen als er iets mee is?

Ja, mits natuurlijk niet te oud of duidelijk gebruikt! Loop even langs bij het het Servicepunt, een kraam of de Rijdende Geus. Hier ruilen we je aankoop om, of geven je geld terug. Let wel, als je onze merchandise gekocht hebt bij een andere winkelier/webshop, neem dan contact met deze winkel op – soms hanteren ze een ander teruggavebeleid.

Krijg ik als lid korting op de merchandise?

Ja, dat is een van de vele voordelen van het lidmaatschap. Dit voordeel geldt als je de merchandise bij het Servicepunt, bij onze kramen of bij de Rijdende Geus koopt. Hier kan je ook direct lid worden: je ontvangt dan direct de korting!

Kan ik ook lid worden tijdens een bezoek aan de Rijdende Geus of een 3 October-kraam?

Ja, dat kan zeker! Zowel bij het Servicepunt en de Rijdende Geus als bij de 3 October-kramen helpen wij je graag om dit via onze website of met een formulier in orde te maken. Betalen voor dit jaar kan digitaal of contact en voor volgende jaren met automatische incasso. Je bent dan direct lid en kan nog inschrijven voor Hutspot en en Haring en Wittebrood (mits inschrijving nog open is). Je krijgt ook gelijk de korting op onze merchandise. Als nieuw lid ontvang je een leuk speldje!

Herinneringsbord

Tegenwoordig heet het ‘merchandise’: handel in artikelen die een ‘merk’ benut om inkomsten te verwerven. En dat idee is geenszins nieuw als het om 3 oktober gaat. Er zijn heel oude voorbeelden van. Vaak niet erg origineel: zo heeft het archief eindeloze varianten op het Leidse of 3 oktoberspeldje. Heel lang hield de 3 October Vereeniging zich op afstand van dit soort activiteit of werd er slechts mondjesmaat overgegaan tot eigen productie. Winkeliers en grote bedrijven hadden vaak het initiatief. Een voorbeeld is een katoendoek met ontzetafbeeldingen van de Leidsche Katoenmaatschappij, een cadeau bij een aankoop in een textielwinkel. Een bordje als hieronder was te koop bij de betere zaak voor galanterieën. Dit kostbare exemplaar is een van vele varianten op het herinneringsbord en is gemaakt door de beroemde Oegstgeester keramiekfabriek Amphora.

Lees verder over de historie

Herinneringsbord

3 October-kraam wordt mogelijk gemaakt door de Commissie Public Relations

De Commissie Public Relations (PR) is verantwoordelijk voor de externe betrekkingen van de Vereeniging. Zij verzorgt persbijeenkomsten, schrijft persberichten en maakt foto’s. Met partnerschappen met bedrijven & instellingen maakt ze het Feest der Feesten nog leuker. Leden van deze commissie maken ieder jaar weer een fraaie Feestwijzer, zorgen voor een bijgewerkte 3 Oktober-app en website en laten prachtige rood-wit gadgets (merchandise) maken. Daarnaast houden ze ons het hele jaar door op de hoogte van het feest en van de Vereeniging via Facebook, Instagram en LinkedIn.

Lees verder over de commissie en de 3 October Vereeniging

Commissielid Annette Los
Annette Los (J.P.)
Commissielid Femke Eisma
Femke Eisma (F.G.M.)
Commissielid Frans Ginjaar
Frans Ginjaar (F.)
Commissielid Isabelle Tieleman
Isabelle Tieleman (I.D.N.M.)
Commissielid Laila Hollander
Laila Hollander (L.)
Commissielid Lieke Liefkes
Lieke Liefkes (L)
Commissielid Marjolein Hettinga
Marjolein Hettinga (M.)
Commissielid Martine Kortmann
Martine Kortmann (M.A.)
Commissielid Marijn Kramp
Marijn Kramp (M.)
Commissielid Niek Hoogwout
Niek Hoogwout (H.N.T.)
Commissielid René Preenen
René Preenen (R.J.P.)
Commissielid Steven Stroet
Steven Stroet (S.P.J.)
Commissielid Wilmer Smook
Wilmer Smook (W)
Commissielid Adrian Young
Adrian Young (A.P.)