A-Meezing-Festival

1
oktober
date_range 1 oktober
access_time 14:00 tot 17:30
place Garenmarktplein
Op zondagmiddag 1 oktober kan heel Leiden genieten van een nieuw evenement van de 3 October Vereeniging: A-Meezing-Festival. Tijdens dit meezingfeest verleiden vier muzikale acts het publiek om mee te zingen met Nederlandse én Leidse hits.

Meezingers voor iedereen op het Garenmarktplein tijdens A-Meezing-Festival

Voorzitter van de commissie Evenementen Bettina van Klaveren kijkt uit naar A-Meezing-Festival: “Zingen hoort bij 3 oktober: we doen het bij het Koraal, de Reveille en voorheen ook bij de Seniorenvoorstelling. Het lijkt wel of Leiden het meezingen tot een stadsfenomeen heeft verheven! Nu organiseren wij een nieuw evenement om de traditie uit te breiden: een meezingfestijn voor iedereen.”

Tijdens de middag, die plaatsvindt op zondag 1 oktober 2023 van 14:00 tot 17:30 uur treden vier acts op. De opening is in handen van de bekende band The Amazing Stroopwafels. Daarna zal Trio Choufour levensliederen ten gehore brengen die iedereen kent. Daarna neemt Rondje Doe Maar het over met de klassiekers van deze beroemde Nederpop-sensatie. De afsluiting zal geheel in het Leids zijn met de mannen van De Slechte Band. Van Klaveren: “We gaan voor samen zingen uit volle borst: luidkeels in Leiden!”

Voor het eerst zal de Seniorenvoorstelling geen doorgang vinden. Alle bezoekers van deze voorstelling zijn daarom van harte uitgenodigd op de Garenmarkt. Met A-Meezing-Festival bereikt de 3 October Vereeniging een grotere doelgroep en blijft de gezelligheid tegelijkertijd behouden. Het Garenmarktplein wordt voor dit evenement omgebouwd tot een intiem festivalhart, met twee grote tribunes, een mooi podium, en horeca aan de zijkant van het plein. Er zijn zowel zitplekken (op de tribunes of voor het podium) als staanplekken (in het midden met borreltafels). Het evenement is gratis voor zowel leden als niet-leden van de 3 October Vereeniging. Toegangskaarten zijn niet nodig. Iedereen kan gedurende de middag vrij in- en uitlopen.

14.00 uur: The Amazing Stroopwafels
15.00 uur: Hugo en Bianca Choufour
15.45 uur: Rondje Doe Maar
16.45 uur: De Slechte Band

FAQ

Zijn er voldoende zitplaatsen voor senioren op het Garenmarktplein?
Ja, er is voldoende zitgelegenheid. Er zijn stoelen en is er voldoende plek op de tribunes. De tribunes zijn overigens deels overdekt.

Ik ben slecht ter been, kan ik dan toch komen?
Er zijn voldoende commissarissen aanwezig op het plein om mensen te begeleiden naar hun zitplaatsen. De evt. rolstoelen en rollators zetten we aan de zijkant neer, en kunnen weer gepakt worden als men ze nodig heeft.

Zijn er toiletfaciliteiten op het Garenmarkt plein?
Aan de zijkant van het plein zijn 14 toiletten.

Is het Garenmarktplein makkelijk bereikbaar?
Onder het plein is een parkeergarage voor auto’s. Er is daar een lift naar boven en de uitgang is aan het plein.
Er is ook een tweede parkeergarage tegenover het plein, boven de Hoogvliet Supermarkt.
Aan het plein is een bushalte. Dit is vlakbij supermarkt Hoogvliet. Hier stoppen zeer veel buslijnen. De bushalte heet: Korevaarstraat.

Waar is de entree op het Garenmarktplein?
Aan alle zijkanten van het Garenmarktplein zijn ingangen.