Haring & Wittebrood Jeugdvoetbaltoernooi

26
september
date_range 26 september
access_time 09:45 tot 17:00
place DoCoS, Haagse Schouwweg
Op zondag 26 september 2021 organiseert voetbalvereniging DoCoS voor de 31ste keer het Haring & Wittebrood-toernooi voor de JO13 jeugdselectieteams (spelers onder 13 jaar).

Voor de 31e keer knallen !

26 September, vanaf 9:45. Locatie: DoCoS, Haagse Schouwweg. Mogelijke coronamaatregelen worden door de organisatie bekend gemaakt. Check hiervoor de website www.docos.nl.


Het toernooi wordt gespeeld op de DoCoS voetbalvelden aan de Haagse Schouwweg te Leiden en wordt ieder jaar georganiseerd, vooruitlopend op de Leidse 3 Octoberfeesten. De deelnemende spelers en bezoekers uit het gehele land maken hierdoor ook kennis met Leiden en de geschiedenis van het Leidens Ontzet.

Deelnemende verenigingen
De sterkste jeugdselecties zullen deelnemen. Dit jaar hebben de teams van Sparta en Excelsior aangegeven met hun jeugdteam te komen. Daarnaast zullen de verenigingen uit de Leidse regio (ASC, Meerburg, Noordwijk, Quick Den Haag, RCL, UVS, Valken ’68, Voorschoten ’97 en Wilhelmus) deelnemen aan dit toernooi en hun sterkste team afvaardigen. Uiteraard zal DoCoS als gastheer optreden met hun JO13-team. Met deze deelnemende teams wordt het een interessant en spannend toernooi.

Activiteiten
In de pauze van het voetbal programma (tussen 12.00 en 13.15 uur) genieten de bijna 200 deelnemers en hun begeleiders van een lunch met Haring en Wittebrood. Ongeveer 25 vrijwilligers zorgen dat een ieder aan zijn trekken komt. De haringen zijn zoals ieder jaar weer beschikbaar gesteld door de 3 October Vereeniging.

Daarnaast zal in de pauze van ongeveer 12.15 tot 13.15 uur een wervelende voetbalshow worden gegeven door Easy Man (tweevoudig wereldkampioen panna). Easy Man is bij de jeugd bekend via zijn Instagram (140.000 volgers) en via Youtubekanaal (100.000 volgers). De jeugdspelers kunnen daar ook hun kwaliteiten tonen. Plezier en uitdagingen zijn verzekerd!

De ijscokar zal op deze dag eveneens niet ontbreken.

Prijsuitreiking
Omstreeks 16.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden door wethouder Paul Dirkse.

Voorbehoud
Alle evenementen zijn dit jaar onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voor sommige evenementen geldt mogelijk een ‘Testen voor toegang’-eis. Houd voor actueel nieuws en informatie over het programma de 3 oktober-app, social media en de website www.3october.nl in de gaten.