Lunapark

3
oktober
date_range 3 oktober
access_time 13:00 tot 22:00
place Diverse locaties
De kermis is één van de oudste onderdelen van de 3 Octoberfeesten. Een bijzonder jaar vraagt om een bijzondere organisatie van een evenement als de kermis. In het kader van het verantwoord organiseren van dit evenement, is in overleg met de gemeente Leiden besloten om voor dit jaar alleen gebruik te maken van de locaties: Stationsplein, de Stationsweg, de Lammermarkt, de Nieuwe Beestenmarkt, de Beestenmarkt en de Langegracht.

Geniet van de kermis, maak het mee en je zult er nog jaren aan terugdenken. Veel plezier!

Beleef de wereld van de kermis

Op 2 oktober om 13.30 uur gaat de kermis open. Als gevolg van de versoepelingen zijn de eerder aangekondigde beperkende maatregelen voor de kermis ingetrokken. Geniet van allerlei lekkernijen, terwijl je feestend Leiden aan je voorbij ziet trekken richting Nieuwe Boostermax, Spookhuis en Achtbaan. Dit jaar is er geen kermis op het Schuttersveld, maar wel op het Stationsplein, de Stationsweg, de Lammermarkt, de Nieuwe Beestenmarkt, de Beestenmarkt en de Langegracht. De kermis is te bezoeken zonder coronatoegangscontrole. Ook de Nostalgische kermis op het Pieterskerkplein is vrij toegankelijk, dus kom lekker zwaaien in de Zwanenmolen of spring in de Rupsbaan.

Bovenstaand is geheel conform de huidige regelgeving. U zult begrijpen dat wij ons ten alle tijden aan deze regelgeving moeten conformeren. Mocht de regelgeving aangepast worden, dan zullen wij onze maatregelen hier weer op moeten aanpassen.

In overleg met gemeente hebben wij er voor gekozen om de sluitingstijden van de kermis iets te vervroegen. Dit om de veiligheid beter te kunnen garanderen. Onderstaand vindt u de definitieve openingstijden van de kermis voor 2021.

Zaterdag 2 oktober : van 13.30 tot 0.00 uur

Zondag 3 oktober : van 13.00 tot 22.00 uur

Maandag 4 oktober : van 09.00 tot 0.00 uur

Meer dan ooit mag de kermis dit jaar dus zeker niet vergeten worden! De afgelopen maanden is alles in het werk gesteld om er een leuke en veilige kermis van te maken met voor elk wat wils.

De drie hoogste attracties staan dit jaar op de Lammermarkt bij molen De Valk. Na het succes van vorig jaar is de ‘Around the World’ terug. Zwaaien boven feestend Leiden kan maar één keer per jaar! Ook vanuit het Europa Reuzerad is Leiden op een bijzondere manier te zien. Spanning en sensatie is er bij de Booster Maxxx. Geniet van allerlei kermislekkernijen, terwijl je feestend Leiden aan je voorbij ziet trekken richting Miami Trip, Break Dance, Polyp, Fun house Fire Department, spookhuis Ghost Castle, Snow Jet, glazen doolhof Fun Circus en familie achtbaan Bugs en bees. Voor de kinderen zijn er de draaimolen, de buggy en nog veel meer. Een spelletje doen kan ook. Kortom, variatie genoeg. Op de Beestenmarkt zijn de Super Mouse en de Booster XXL te vinden. De kermis van dit jaar geeft ook weer alle kans om lekker te slenteren met als vertrouwd eindpunt de poffertjeskraam.

Geniet van de kermis, denk aan uw en anderen hun veiligheid, maak het mee en je zult er nog jaren aan terugdenken. Veel plezier!


Voorbehoud
Alle evenementen zijn dit jaar onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voor sommige evenementen geldt mogelijk een ‘Testen voor toegang’-eis. Houd voor actueel nieuws en informatie over het programma de 3 oktober-app, social media en de website www.3october.nl in de gaten.