Lunapark

3
oktober
date_range 3 oktober
access_time 09:00 tot 01:00
place Diverse locaties - Lunapark
De kermis is één van de oudste onderdelen van de 3 oktoberfeesten. Een grote kermis die op de vertrouwde locaties Stationsweg, Steenstraat, Beestenmarkt, Blauwpoortsbrug, Nieuwe Beestenmarkt, rondom molen De Valk, Lammermarkt, Tweede Binnenvestgracht en Schuttersveld staat. Als een lint slingert de kermis door het centrum.

Geniet van de kermis, maak het mee en je zult er nog jaren aan terugdenken. Veel plezier!

Beleef de wereld van de kermis

Jong en oud vinden op de kermis wel iets leuks om te doen. Sommigen gaan direct op zoek naar welbekende attracties. Zou hij er weer staan, dit jaar, de Kamelenrace? Anderen zoeken juist als eerste de nieuwe attracties op. Welke nieuwe attractie gaat nog harder/sneller/hoger dan die van vorige jaren?

De kermis, ook wel lunapark genoemd, is uniek in Nederland omdat het zich uitstrekt over zo’n grote oppervlakte midden in het centrum. Ook dit jaar staat de kermis op de bekende plekken, waarbij we wel een deel van de Stationsweg vrijhouden in verband met de werkzaamheden aan de Geus.

Kom weer genieten van de bekende kermisgeluiden!
We hebben weer een winnaaaaaaaarrrrr
Ballen los en rollen maar
Kinderen altijd prijs!

Lunapark wordt mogelijk gemaakt door de Commissie Lunapark

Het Leidse lunapark, oftewel de kermis, is met meer dan 150 attracties voor jong en oud de op één na grootste van het land en een van de oudste onderdelen van Leidens Ontzet. Uiteraard vind je hier vertrouwde attracties als de draaimolen, het reuzenrad en de botsauto’s. Daarnaast haalt de Commissie Lunapark ieder jaar weer nieuwe spectaculaire attracties naar Leiden. Ook organiseert deze commissie de nostalgische kermis op het Pieterskerkplein.

Lees verder over de commissie en de 3 October Vereeniging

Commissielid Martijn du Prie
Martijn du Prie (M.)
Commissielid Kasper de Vries
Kasper de Vries (K.J.)
Commissielid Bart van der Poel
Bart van der Poel (A.G.M.)
Commissielid Henk de Jong
Henk de Jong (H.)
Commissielid Eric-Paul Sanders
Eric-Paul Sanders (E.P.)