Museum De Lakenhal

3
oktober
date_range 3 oktober
access_time 10:00 tot 17:00
place Museum De Lakenhal
Leiden houdt van geschiedenis. Meer dan bewoners van andere steden zijn Leidenaren trots op het verleden van hun eigen stad. Het is dan ook al jarenlang traditie dat vele Leidenaren op 3 oktober Museum De Lakenhal bezoeken om de tastbare herinneringen aan Leidens Beleg en Ontzet te bekijken. Dat kan gelukkig ook in 2021!

Leidens Beleg en Ontzet. gratis museumbezoek op 3 en 4 oktober

Om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om topstukken als De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff van Matthijs van Bree, de hedendaagse interpretatie van Erwin Olaf, de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en het Lanckaert-tapijt in volle glorie te bewonderen, doen we dit jaar iets extra’s. We gaan namelijk gratis voor je open op zondag 3 en maandag 4 oktober! Toegang is deze dagen alleen mogelijk met een online ticket. Op beide dagen staan er rondleiders voor je klaar, die je alles over dit bijzondere geschiedenisverhaal kunnen vertellen.

Praktische informatie
Om Museum De Lakenhal op 3 of 4 oktober gratis te bezoeken, reserveer je vooraf een online ticket met tijdslot. Zo garanderen we een optimale spreiding van bezoekers. Op 3 oktober zijn we geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op 4 oktober van 10.00 tot 13.00 uur.