Straattheater

3
oktober
date_range 3 oktober
access_time 10:00 tot 13:30
place Garenmarktplein
Het straattheaterfestival op het Garenmarktplein past helemaal bij het thema van dit jaar: Echt Waar?! Want in de magische wereld van het straattheater zijn veel acts te zien waarvan u zich niet of nauwelijks kunt voorstellen dat dit mogelijk is. De artiesten tarten de zwaartekracht en doen verbluffende trucs, zodat u zich na afloop afvraagt: “Is dit Echt Waar?!”

Magische acts en verbluffende trucs

Aan de randen van het mooie plein staan tentjes, waar doorlopend kleine, onwerkelijke acts te bewonderen zijn. Maar vooral niet doorvertellen wat u daar ziet! Naast deze kleine tentjes die doorlopend te bezoeken zijn, zijn er ook voorstellingen midden op het Garenmarktplein. Deze artiesten
treden allemaal twee of drie keer op, zodat u ze allemaal kunt zien. Hieronder een korte beschrijving van de magische acts die u kunt bekijken.

Magic Herman
Deze onemanstreetshow is een interactieve voorstelling, boordevol spanning, sensatie, vuur, humor en vooral veel magie. Geloof het of niet, balletje-balletje met echte transparante glazen, echt waar!

Theater Omberto
Vergeet de vrouw met de drie borsten, de sterkste man van de wereld en het vlooiencircus. Omberto heeft een ‘Wonder der Magie’ in zijn bezit. U zult uw ogen niet geloven. Dankzij een onbegrepen kracht bezit zijn hand magische krachten.

Waarzegster Marthilda Sliert
In een klein tentje maakt u kennis met de geflipte Marthilda. Zij bezit toekomstvoorspellende gaven en er gebeuren de gekste dingen in haar tentje in een magische sfeer.

Morna, het meisje in de vissenkom
Ontdek het waargebeurde verhaal achter dit ongekende wonder, en ontmoet Morna in levende lijve.

De Muzikale Smid
Theater, Muziek en Ambacht. Vreemde experimenten, vuur en aparte muziek. Wereldberoemd in eigen dorp met zijn knutseltalent en muzikaliteit, tovert hij het ene na het andere instrument. Zijn experimenten met elektriciteit en vuur zijn legendarisch.