Taptoe

2
oktober
date_range 2 oktober
access_time 19:30 tot 21:30
place Diverse locaties
Het Feest der Feesten start zoals altijd op 2 oktober met de Taptoe, waarbij de ene helft van Leiden kijkt naar de andere helft van Leiden. De 3 October Vereeniging daagt alle verenigingen uit de sport- en cultuursector uit om zich extra mooi te presenteren.

Een lint van licht

De 3 October Vereeniging maakt dit jaar de Taptoe extra aantrekkelijk met grootse lichtobjecten, dansgroepen én extra inzet van streamingdiensten en social media.

De sport- en cultuurverenigingen worden aangemoedigd om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Niet alleen om de Joppenszoonprijs te winnen, maar vooral ook om de Leidenaars te laten zien dat ze de veerkracht hebben om na een coronajaar weer voor goud te gaan. 

Ook de herinnering aan het Leidend Ontzet wordt niet vergeten. Bij het standbeeld van Van der Werf wordt in het bijzijn van burgemeester en wethouders een krans gelegd en bij het monument van Van Hout wordt het defilé afgenomen door het bestuur van de 3 October Vereeniging.   

We gaan er met elkaar voor te zorgen dat de Taptoe 2021 er één wordt om nooit te vergeten. Onvergetelijk, voor de verenigingen én voor het Leidse publiek. Daarmee is de Taptoe hét bewijs van de veerkracht van onze stad! 


Het is de intentie dat de taptoe op 2 oktober ook doorgaat. Maar de doorgang is nog onder voorbehoud. De Taptoe moet bij doorgang in aangepaste vorm plaatsvinden. Een optocht dwars door de stad lukt niet. De komende tijd wordt hierover meer duidelijk.

Aanmelding: aanmelden voor deelneming vanaf 15 augustus 2021 via mail naar Taptoe@3october.nl 


Voorbehoud
Alle evenementen zijn dit jaar onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voor sommige evenementen geldt mogelijk dat een coronatoegangsbewijs moet kunnen laten zien. Houd voor actueel nieuws en informatie over het programma de 3 oktober-app, social media en de website www.3october.nl in de gaten.

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Ga je naar een evenement waarvoor je een coronatoegangsbewijs nodig hebt?

Regel op één van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs:

  1. Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is je vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig.
  2. Herstelbewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en max. 180 dagen geleden.
  3. Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.

Hoe werkt het??

Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. Je kunt in de app maximaal één coronabewijs per persoon laten zien. Heb je geen smartphone? Of wil je je coronabewijs liever op papier? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Stap 2: Upload één van de volgende drie bewijzen in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl

  1. Vaccinatiebewijs uploaden

Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met je DigiD. De vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als je daar toestemming voor hebt gegeven) en de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

  1. Herstelbewijs uploaden

Heb je een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD een digitaal herstelbewijs af. Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met uw DigiD. De gegevens van jouw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl. De uitslag van een serologische coronatest kan niet gebruikt worden als herstelbewijs in CoronaCheck.

  1. Negatieve testuitslag uploaden

Maak een afspraak voor een coronatest bij een testlocatie op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest. Je krijgt binnen 1 uur de uitslag. Ben je negatief getest? Vul de ophaalcode van uw negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Test je positief op corona? Dan kun je niet naar het evenement en ga je in isolatie.

Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch jouw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat je scannen bij de ingang van het evenement. Bij een groen scherm heb je een geldig coronatoegangsbewijs. 

Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs

Vergeet bij een bezoek jouw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort) met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook jouw ticket zien als dat voor een bepaald evenement nodig is. Dan mag je naar binnen.

PS Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

coronaregels 14sept21