Viering Reveille & Koraal

3 oktober

date_range 3 oktober

access_time07:30 tot 08:30

placeGarenmarkt & via de Ontzettend Livestream

Geen Ontzet zonder Koraal. Wist je dat de oudste liederen al ruim 400 jaar worden gezongen?

Viering Reveille & Koraal
Alternatieve viering van Reveille en Koraalzang

Dit jaar vieren we de Reveille en Koraalzang op een alternatieve en creatieve wijze als één gezamenlijk muzikaal evenement. Van 7.30 tot 8.30 uur kan je genieten van drumfanfare FBL, de Christelijke Muziekvereniging Concordia, het grootkoor van S.M.G. Sempre Crescendo en uiteraard onze onvolprezen dirigent Wim de Ru. Ook de traditionele Den Tonkelaarrede zal niet ontbreken. Het is vanwege de maatregelen van de overheid helaas niet toegestaan om mee te zingen.

De alternatieve viering van Reveille en Koraalzang, die in samenwerking met de Leidse Studentenvereniging Minerva wordt georganiseerd, vindt plaats op de Garenmarkt. Er is daar, in verband met de coronamaatregelen, beperkt plek. De Garenmarkt wordt coronaproof ingericht met stoelen op anderhalve meter afstand. Wees er snel bij om de traditionele opening van 3 oktober niet te missen!

De inschrijving is helaas vol. U kunt wel meekijken via de 3 October Ontzettend Livestream!

De 3 October Vereeniging houdt zich aan de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dat betekent dat we verwachten dat je thuis blijft wanneer je corona-achtige verschijnselen hebt en dat iedere aanwezige een gezondheidsverklaring dient in te vullen. Ook is het bij dit evenement verplicht een mondkapje te dragen. 

Via de live-uitzending 3 October Ontzettend Live kan iedereen thuis met de Reveille en Koraalzang meedoen. Samen met familie of buren in de tuin of op straat; zo klinkt het Koraal dit jaar door de hele stad.

 • Welke koraalliederen zingen we dit jaar? add

  Dit jaar zingen we de volgende liederen: Merck toch hoe sterck (Berg op Zoom) / O, Ghij, Stadt van Leyden / Leiden, stad van mijn hart / De Zilvervloot / In naam van Oranje doet open de poort (Het lied van Koppelstock) / Waar de blanke top der duinen / Lof zij den helden / Wilhelmus. Alle liederen zijn te vinden in de 3 oktober-app. 

 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal
 • Viering Reveille & Koraal

Viering Reveille & Koraal wordt mogelijk gemaakt door de Commissie Herdenking

Historische lezing, minikoraal, koraalzang en herdenkingsdienst: Leidenaren houden van geschiedenis en tradities en het is dan ook niet verwonderlijk dat de activiteiten die door de Commissie Herdenking georganiseerd worden ook na na ruim 400 jaar nog steeds goed bezocht worden.

Lees verder over de commissie en de 3 October Vereeniging
Naar het programma