3 October 450 Jaar special

15.000 euro voor Gehandicaptentour

15.000 euro voor Gehandicaptentour
19
jun. 2018
Gisteren haalde het 3 October Gilde 15.000 euro op bij hun jaarlijkse veiling. Het geld gaat naar de Gehandicaptentour, die onze evenementencommissie elk jaar organiseert.

‘Omdat 3 oktober voor sommige mensen erg druk is, bezoeken we hen altijd in de tehuizen waar ze wonen. Het is geweldig om te zien hoe vrolijk ze ervan worden. Zo vieren ook deze kinderen Leidens Ontzet. We zijn weer erg blij dat het 3 October Gilde de gehandicaptentour steunt’, zegt Bettina van de evenementencommissie.  

Ongeveer 100 gasten hadden zich verzameld bij het plein naast Koetshuis de Burcht. Er werd van alles geveild: een speciale rondleiding in het Academiegebouw, theaterkaartjes,  ritten met een koets en – traditioneel bij deze veiling – een vaatje haring. 

Het 3 October Gilde organiseerde de veiling. Ze bestaan sinds 2000 en zijn een gezelschap van ondernemers die met het lidmaatschap van het Gilde uiting geven aan hun betrokkenheid bij de viering van Leidens Ontzet en de 3 October Vereeniging. Alle veilingkavels werden belangeloos aangeboden door de ondernemers. 

Meer info over het 3 October Gilde vind je op deze pagina