3 October 450 Jaar special

17.500 euro voor feest voor mensen met een verstandelijke beperking

17.500 euro voor feest voor mensen met een verstandelijke beperking
25
jun. 2019

Elk jaar, als de nieuwe haring er is, organiseert het 3 October Gilde de haringveiling. Dit jaar bracht het festijn maar liefst 17.500 euro op. Het geld wordt besteed aan een tour van de 3 October Vereeniging langs huizen voor mensen met een beperking. De haringparty werd, zoals elk jaar, weer gastvrij ontvangen op het terras van Koetshuis de Burcht.

Er werden verschillende kavels geveild tijdens het evenement, zoals bijvoorbeeld een koets met tien plekken die meerijdt in de Grote Optocht. Ook werden er loten verkocht voor tien euro per stuk, waarmee kans werd gemaakt op een items die door het Leidse bedrijfsleven beschikbaar waren gesteld. En natuurlijk werd een vaatje haring geveild. Die werd uiteindelijk gekocht door Piet Sloos, van het bedrijf Steenplaza.

De opbrengst komt ten goede aan de ‘3 October Vereeniging on Tour’, een feest in verschillende tehuizen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de steun van het 3 October Gilde kunnen zij op hun eigen manier ook Leidens Ontzet vieren.

Over het 3 October Gilde

Het 3 October Gilde is een diverse groep ondernemers uit Leiden en omgeving. Ondernemers met een Leids hart. Het Gilde ondersteunt de viering en herdenking van het Ontzet van Leiden door de rekening te voldoen van specifieke onderdelen van het feest, georganiseerd door de 3 October Vereeniging. Het Gilde betaalt bijvoorbeeld de Grote Hutspotmaaltijd voor de bevolking op 2 oktober. Jaarlijks organiseert het Gilde een veiling, waarvan de opbrengst naar een specifiek onderdeel van het Feest der Feest gaat.