3 October 450 Jaar special

3 October Servicepunt opent op geheel nieuwe locatie

30
aug. 2023
Het is de vaste stek voor vele Leidenaren voor hun rood-witte artikelen en vragen over de 3 October-viering: het 3 October Servicepunt. Komende zaterdag, 2 september gaat het Servicepunt weer open, op een nieuwe locatie: naast het pand van Hoppezak Kledingverhuur (Pieterskerkgracht 20) is de afgelopen maanden heel hard gewerkt om alle leden en andere geïnteresseerden te kunnen ontvangen.

Dit jaar zijn onder andere een rood-wit vissershoedje, rompertjes en poncho’s toegevoegd aan de collectie. Van de vertrouwde beanies zijn nu ook kindermaten beschikbaar en er zijn weer volop haringtruien kindervesten op voorraad. Daarmee hoopt de 3 October Vereeniging de stad en al haar inwoners op 2 en 3 oktober in de traditionele Leidse kleuren te hullen.

Na jaren in de foyer van de Stadsgehoorzaal deed zich een unieke kans voor: de 3 October Vereeniging kon dankzij een gulle schenking zijn intrek nemen in een deel van het pand van Kledingverhuur Hoppezak. De afgelopen maanden is er intensief verbouwd om dit mogelijk te maken. Er kwamen nieuwe wanden om de ruimte in te delen en voorbereidingen werden getroffen voor voorzieningen zoals sanitair, opslag- en winkelruimte. Blikvanger is de prachtige trap, gemaakt van hout dat afkomstig is uit de voormalige Groenoordhal. De garagedeur is vervangen en de winkelpui biedt nu een warm welkom. Voorzitter van de commissie Public Relations Annette Los is trots op de nieuwe stek: “Het is meer dan een winkel. Het Servicepunt is de plek waar we het meeste contact hebben met onze leden. Veel mensen komen niet alleen langs om de nieuwe artikelen te bekijken, maar ook om een praatje te maken en de viering voor te bespreken. Zo leven we samen toe naar het Feest der Feesten!”

Het Servicepunt op Pieterskerkgracht 20 is vanaf zaterdag 2 september iedere zaterdag tot 3 oktober geopend van 10:30-17:00 uur geopend. Op woensdagen is het mobiele Servicepunt de Rijdende Geus te vinden in het Trouwstraatje van 10:30 uur tot 17:00 uur. En natuurlijk staan de vrijwilligers van de 3 October Vereeniging vanaf 16 september op alle zaterdagen paraat achter de 3 October-kramen. Alle Leidenaren en anderen die 3 October een warm hart toedragen zijn van harte welkom!