3 October 450 Jaar special

3 October tompouces: er is flink gesmuld voor het goede doel

3 October tompouces: er is flink gesmuld voor het goede doel
06
nov. 2022
Er is rond Leidens Ontzet weer flink gesmuld van de 3 October tompouces van Bakker Van Maanen!

Maar liefst 5.114 speciale rood-witte tompouces werden er verkocht in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Van iedere tompouce schenkt Van Maanen 25 cent aan de 3 October Vereeniging. Met een leuke afronding naar boven werd het bedrag dit jaar 1300 euro 😍

Johan van Maanen overhandigde vrijdag 4 November een cheque van 1300 euro aan Diony Breedveld, Frouke de Jong, Thea van Kooperen en Annette Los van de 3 October Vereeniging.

Diony, Frouke en Thea organiseren samen met andere vrijwilligers de twee evenementen waaraan het geld ten goede komt:
– De Minikoraal; het grootste zangevenement voor leerlingen uit groepen 7 en 8 van het basis- en speciaal basisonderwijs uit Leiden en de ommelanden.
– 3 October on Tour; het evenement waarbij de 3 October Vereeniging Leidens Ontzet naar mensen met een beperking brengt.

Met het bedrag kunnen beide programmaonderdelen nog mooier worden gemaakt. Zo gaan voor het Minikoraal de gedachten uit naar een lespakket over Leidens ontzet voor basisscholen of nieuwe muziekarrangementen om vrolijk mee te zingen.

Diony:  ”Dank aan alle mensen die hebben gesmuld van de 3 October tompouces. Het Minikoraal is uniek in Nederland. Duizenden scholieren die meezingen met het Leids volkslied, het Wilhelmus, Lalala Leiden en andere liedjes – het is ieder jaar een prachtige gebeurtenis. Erg fijn dat we het bedrag ook kunnen gaan inzetten voor het Minikoraal.”

Frouke: “De 3 October Vereeniging wil dat Leidens Ontzet een feest voor iedereen is. Voor kinderen, voor ouderen en ook voor mensen met een beperking. Met veel plezier gaan we ieder jaar naar Swetterhage en dit jaar ook naar VTV. Twee fantastische feesten, waar het bedrag goed van pas komt!”

Foto’s: Emile van Aelst, Leidse Glibber

Bekijk hier alle foto’s