3 October 450 Jaar special

3 October Vereeniging neemt afscheid van voorzitter Michiel Zonnevylle

3 October Vereeniging neemt afscheid van voorzitter Michiel Zonnevylle
11
mei. 2018
Michiel Zonnevylle heeft vandaag zijn laatste vergadering van de 3 October Vereeniging voorgezeten. Na zes jaar neemt hij afscheid. Voor die gelegenheid richtte hij zich "fier" tot de leden: "Leidens Ontzet, waarvoor onze Vereeniging zo belangrijk is, leeft!"

Michiel is voornamelijk trots op de verbindingen die zijn gelegd of aangehaald. Zo zegt hij over de Universiteit Leiden: “Geen universiteit zonder Leidens Ontzet. En het lijkt een detail, maar op 3 oktober hangt daar nu ook de vlag uit en er is het zeer succesvolle ‘3 October University’.” Ook noemt hij als voorbeeld hiervan de betrokken studentenverenigingen, en de mensen die aangesproken worden door nieuwe activiteiten als het klassieke concert ‘3 October in concert’ en de Praalwagenwedstrijd. “Het is belangrijk om vast te stellen dat wij hierbij op medewerking van velen mogen rekenen.” Ook benadrukte hij dat de Vereeniging zichtbaarder is geworden, door deelname aan evenementen als de Peurbakkentocht en De Slag om Leiden. 

Michiel Zonnevylle sloot af met de mooie woorden: “Blij met wat ik in de afgelopen jaren heb mogen doen, realiseer ik mij dat ik sta op de schouders van mijn voorgangers, en zo zal ik mijn opvolger steunen. Dank u voor het vertrouwen, dat mij heeft gesteund en energie heeft gegeven. Leve Leidens Ontzet, leve de 3 October Vereeniging.”