3 October 450 Jaar special

3 October Vereeniging voert duurzaamheidsbeleid in

3 October Vereeniging voert duurzaamheidsbeleid in
10
mei. 2019
​De 3 October Vereeniging omarmt het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Leiden. Dat doen we door op alle 3 October buitenevenementen te werken met eco-glazen en door de hutspotmaaltijd milieuvriendelijker te maken.

Dat betekent dat we met ingang van de hutspotmaaltijd 2019 de plastic borden, bestek en glazen vervangen door biologisch afbreekbare plastic borden en bestek en eco-glazen zullen gebruiken. Daarnaast plaatsen we speciale afvalcontainers, waarmee het afval beter ingezameld kan worden. 

Per individueel lidmaatschap één hutspotbon 

Door het gebruik van het biologisch afbreekbaar plastic en de extra handling gaan de kosten van de hutspotmaaltijd substantieel omhoog. Daarom is er voortaan per individueel lidmaatschap één hutspotbon beschikbaar. De hutspotbon is goed voor één maaltijd plus één consumptie. 

Vrienden, partners en andere duo’s die op hetzelfde adres wonen en graag samen de hutspotmaaltijd willen bezoeken, kunnen vanaf dit jaar duo-lid worden voor de combi-prijs van 12,50 euro. Het duo-lidmaatschap is in augustus 2019 beschikbaar. 

Voor mensen met een gezinslidmaatschap verandert er niets. Alle deelnemers aan de hutspotmaaltijd 2019 krijgen een gratis eco-glas van de 3 October Vereeniging.