Burgemeester koopt Spaarrrpot 450 jaar 3 October

Burgemeester koopt Spaarrrpot 450 jaar 3 October
21
sep. 2023
Vandaag heeft burgemeester Peter van der Velden tijdens de Inschrijving Haring & Wittebrood in De Waag de eerste Spaarrrpot gekocht. Van elke verkochte Spaarrrpot stellen de 3 October Vereeniging en de Rabobank tenminste € 4,- beschikbaar om de festiviteiten in 2024 inclusiever en breder toegankelijk te maken.

De Spaarrrpot is een miniatuur van De Waag, een belangrijk Leids monument waar men sinds mensenheugenis haring en wittebrood ophaalt tijdens Leidens Ontzet. De 3 October Vereeniging hoopt met deze unieke spaarpot een goede traditie nieuw leven in te blazen. Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging: “Sparen was nog nooit zo leuk als met deze Spaarrrpot. Begin na komende viering op 4 oktober direct met sparen voor 2024. Want dan gaan we het 450-jarig jubileum van 3 oktober groots vieren! Met de aanschaf van de Spaarrrpot help je de 3 oktoberviering bovendien onvergetelijk te maken voor anderen”.

Marius Hovius, directeur coöperatieve Rabobank: “We ondersteunen het initiatief van de 3 October Vereeniging van harte. De Rabobank is immers lokaal betrokken en zet zich in voor een inclusievere samenleving waarin iedereen kan meedoen en (financieel) zelfstandig is. En we gunnen toch allemaal elkaar een onvergetelijke 3 oktoberviering in 2024?”

De Spaarrrrpot kost voor leden €15,74 en voor niet-leden €19,74. Hij is vanaf 23 september ook te koop bij het 3 October Servicepunt en de 3 October-kramen in de stad. Geen gelegenheid om de stad in te gaan? De Spaarrrpot is ook à €22,95 te bestellen via www.3october.shop.