3 October 450 Jaar special

60 jaar in de Leidse optocht en nog lang niet klaar

60 jaar in de Leidse optocht en nog lang niet klaar
04
okt. 2017
Voorafgaand aan de optocht huldigden we drie jubilarissen.

Anneke van Kampen (ook trouw vrijwilliger van de kramen!) loopt al 25 jaar mee, voor Jan Bekkering was het de veertigste optocht en Cees van Hamerveld was er voor de zestigste keer bij!

Het succes van de optocht op 3 oktober staat of valt bij enthousiaste vrijwilligers die hun rol in de optocht met verve vervullen. Onder de ruim 200 figuranten waren dit jaar drie zeer trouwe deelnemers. 

Cees van Hamerveld vertelt dat hij als achtjarig jongetje voor het eerst meedeed. De mooiste uitdossing vindt hij een historisch kostuum. Hij noemt zijn jaar in de gouden koets als absoluut hoogtepunt. Maar ook de keer dat hij als burgemeester Pieter van der Werff op een praalwagen mocht staan is hem bijgebleven.
Van Hamersveld woont inmiddels al 41 jaar in Friesland, maar elke 2 en 3 oktober komt hij weer naar Leiden. 

Hij noemt het zelf ‘de Leidse ziekte’: “Al zou ik m’n been breken, ik zou een taxi nemen om er toch bij te kunnen zijn.” Het leukste vindt hij om langs de route veel bekenden te zien. 

Van Hamerveld is het dan ook nog lang niet beu. Hij hoopt over vijf jaar te mogen vieren dat hij 65 keer de optocht heeft gelopen.

Met bloemen en een oorkonde werden de jubilarissen door de voorzitter van de Optochtcommissie bedankt voor hun jarenlange inzet. En daarna was het tijd om op te stellen op de Zoeterwoudsesingel voor weer een nieuwe optocht!

Anneke van Kampen 

Jan Bekkering