Minikoraal

1
oktober
date_range 1 oktober
access_time 12:45 tot 14:00
place Garenmarktplein

Het liedjesfeest voor ruim 3000 kinderen

Dit jaar is het thema van De Minikoraal HELDEN! Helden van toen en helden van nu! Denk aan Magdalena Moons, de geliefde van de Spaanse bezetter Valdez, die hem overhaalde de stad niet aan te vallen in ruil voor de belofte van een huwelijk. Of aan de jongen Cornelis Joppenszoon, die op onderzoek uitgaat bij verlaten verdedigingswerk Lammenschans en daar wortelen, pastinaak, uien en aardappelen vindt terwijl de Leidse bevolking hoger lijdt. En aan Jan van Hout ; die met zijn postduiven het contact met de Geuzen weet te herstellen. Natuurlijk de Geuzen die de dijken doorstaken en de stad bevrijdden en binnen kwamen varen met haring en wittebrood. En niet te vergeten Mien, die symbool staat voor de gewone vrouw. Voor alle vrouwen die veel veerkracht hebben getoond en de stad bij elkaar hebben gehouden.

Culturele traditie

Al ruim dertig jaar is De Minikoraal een begrip in Leiden. Een fantastisch zang evenement dat behoort tot een van de sterke culturele tradities in Leiden.

Sinds 2022 is er een nieuwe fase aangebroken en is het streven van de 3 Octobervereeniging om De Minikoraal vanuit vernieuwing wederom een duurzame toekomst te geven, zodat generaties kinderen uit Leiden e.o. tenminste 1x in hun leven kunnen genieten van dit festijn.

In mei 2022 is het Jeugdtheaterhuis gevraagd om mee te denken in de nieuwe opzet van De Minikoraal. Samen met het Zanghuis206, BplusC, Kinderorkest Leiden en DC Dance hebben de afgelopen twee edities meer kinderen op het podium hun talenten laten zien. En is De Minikoraal een evenement geworden door en voor kinderen.

Programma

De Minikoraal brengt leerlingen volledig in de sfeer van 3 oktober met liederen die speciaal voor deze gelegenheid zijn ingestudeerd. De kinderen zingen met enthousiasme en kennis over de gebeurtenissen en helden van het verleden. De Minikoraal is een begrip in Leiden en ieder jaar een feestje!

Organisatie en toegankelijkheid

De Minikoraal wordt georganiseerd door de 3 October Vereeniging in samenwerking met partners uit de regio, waaronder het Jeugdtheaterhuis, BplusC, Zanghuis 206 en DC Dance. De Minikoraal is echt alleen voor de kinderen; daarom is het evenement alleen toegankelijk voor de leerlingen, hun begeleiders, en een beperkt aantal genodigden.

Is de Minikoraal ook voor volwassenen of alleen voor kinderen?

Alleen voor kinderen en de begeleiders vanuit de scholen is het mogelijk de Minikoraal bij te wonen. Extra gasten zijn helaas niet toegestaan.

Mijn school gaat naar de Minikoraal, waar kan ik alle informatie vinden?

Alle informatie die scholen nodig hebben, zijn verzameld op de volgende webpagina: 3october.nl/minikoraal-programma/ 

Minikoraal wordt mogelijk gemaakt door de Commissie Evenementen

Met sport, muziek, cultuur en spektakel maakt de commissie evenementen 3 oktober leuk voor iedereen. Met klassiekers, zoals de Geuzenintocht, én met nieuwe evenementen, bijvoorbeeld het A-Meezing-Festival.

Lees verder over de commissie en de 3 October Vereeniging

Commissielid Bettina van Klaveren
Bettina van Klaveren (E.J.)
Commissielid Martijn van den Berg
Martijn van den Berg (M.)
Commissielid Froana Hoff
Froana Hoff (F.W.)
Commissielid Frouke de Jong
Frouke de Jong (F.)
Commissielid Thea van Kooperen
Thea van Kooperen (C.)
Commissielid Tineke Schutte
Tineke Schutte (T.M.)
Commissielid Eimert van der Vliet
Eimert van der Vliet (E.K.)
Commissielid Walter Bunnig
Walter Bunnig (W.A.)
Commissielid Diony Breedveld
Diony Breedveld (D.)
Commissielid Peter Bol
Peter Bol (P.)
Commissielid Thomas Verburg
Thomas Verburg (T)
Commissielid Pascal Koolmoes
Pascal Koolmoes (P.J.)
Commissielid Esther de Boer-Bik
Esther de Boer-Bik (E)
Commissielid Jan Willem Proper
Jan Willem Proper (JW)
Commissielid Demi Visser
Demi Visser (D.)
Commissielid Erik Jansen
Erik Jansen (Erik)
Commissielid Mathieu Beckand
Mathieu Beckand (MFL)
Commissielid Lizette Noyon
Lizette Noyon (CE)
Commissielid Marc Montagne
Marc Montagne (WM)