3 October Vereeniging nodigt alle verenigingen uit de regio uit voor de Jubileumtaptoe

3 October Vereeniging nodigt alle  verenigingen uit de regio uit voor de Jubileumtaptoe
14
jul. 2024
In dit bijzondere jubileumjaar wil de 3 October Vereeniging graag alle verenigingen op het gebied van sport, cultuur en scouting uit de buurgemeenten van Leiden uitnodigen om deel te nemen aan de Taptoe op 2 oktober 2024. In het jaar dat 3 October 450 jaar geleden is kunnen zij de stoet samen met alle Leidse verenigingen nog mooier, langer en bijzonderder maken.

De Taptoe is een parade in het kader van Leidens Ontzet, die elk jaar door verenigingen op 2 oktober gelopen wordt door de binnenstad van Leiden. De verenigingen presenteren zich dan aan de mensen uit de Leidse regio in een ‘lint van licht’. Waar eerder vooral Leidse verenigingen meededen worden nu juist ook verenigingen uit de buurgemeenten uitgenodigd om deel te nemen aan de traditionele Taptoe.
Daarmee maken zij ook kans op de Joppenszprijzen die ieder jaar worden uitgereikt aan de verenigingen die zich het meest creatief presenteert. De eerste plaats is goed voor €500, de tweede voor €375 en de derde voor €250. Verder is er dit jaar een aanmoedigingsprijs de Taptoe Pluim van €125 voor een vereniging die nog nooit heeft gewonnen.

Verenigingen kunnen vragen stellen of zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de Taptoe van jubileumjaar 2024 er eentje wordt om nooit te vergeten!