Extra voorstelling musical De nieuwe geuzen aangekondigd

Extra voorstelling musical De nieuwe geuzen aangekondigd
18
sep. 2024
Er komt een extra voorstelling van de musical De nieuwe geuzen op zaterdag 28 september om 19:30 uur. Vanaf nu zijn daarvoor gratis tickets te krijgen op 3october.nl en in de app van de 3 October Vereeniging.

Eerder gaf de 3 October Vereeniging al kaarten uit voor de première op donderdag 26 september en voor de scholenvoorstelling en de avondvoorstelling op 27 september. De scholenvoorstelling is helemaal uitverkocht en ook de andere twee voorstellingen gaan heel hard.  

Het verhaal
De nieuwe geuzen neemt je mee op een spannend avontuur met Amir, Fleur, Sem en Imane. Terwijl de kinderen nieuwsgierig de opbouw van de kermis verkennen, stuiten ze op iets vreemds. Als de eigenaar van het reuzenrad er even niet is, begint een mysterieus figuur aan het reuzenrad te sleutelen. Deze ontdekking markeert het begin van een intrigerende speurtocht door de stad. Onze jonge helden volgen verdachte sporen, trotseren ongelovige volwassenen en zelfs de burgemeester komt in beeld. Tijdens de zoektocht ontdekken ze niet alleen de verborgen kanten van de stad, maar ook elkaars unieke talenten en verhalen. Wie is de saboteur die het 3 Octoberfeest bedreigt, en kunnen zij dit iconische evenement redden? 

Voorbereidingen in volle gang
Het scenario van de musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark van Egmond en Lisanne Brouwer, dat op woensdag 18 september is gepresenteerd. Al sinds mei wordt er iedere zondag door een cast van 4 kinderen en 4 volwassenen gerepeteerd voor de musical. Op het podium krijgen zij straks versterking van een ensemble van kinderen. Ook wordt er hard gewerkt aan de decorstukken, onder meer door Jeugdhulporganisatie Cardea. Voor de musical zijn zeven nieuwe nummers geschreven die cast en ensemble live op het podium ten gehore zullen brengen.  

Kaarten voor de voorstellingen zijn hier gratis te bestellen.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, het Druckerfonds en de Van der Mandelestichting.