Van Maanen doneert 850 euro aan 3 October Vereeniging: 3202 3 October tompouces verkocht

Van Maanen doneert 850 euro aan 3 October Vereeniging: 3202 3 October tompouces verkocht
05
nov. 2021
Speciaal ter ere van de 3 oktober-viering had Bakker van Maanen haar tompouces omgetoverd 3 October tompouces. Het roze ‘dakje’ kleurde rood-wit in de week voorafgaand aan Leidens Ontzet. Op het chocolade-schildje stonden de Leidse sleutels. Bakker van Maanen doneerde 25 cent per verkochte tompouce aan de 3 October Vereeniging. De tompouces zijn als warme broodjes over de toonbank gegaan, want in totaal zijn er 3.202 stuks verkocht! Het bedrag is door Van Maanen afgerond naar boven, wat resulteert in een donatie van €850.

In de winkel aan de Nieuwe Rijn heeft Johan van Maanen dit mooie bedrag mogen overhandigen aan Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging. Bakker van Maanen bakt al sinds 2004 de Geusjes voor de 3 October Vereeniging: de speciale broden die worden uitgereikt bij de haring. Dit jaar hebben de bakkers er ruim 8.000 gemaakt. “Wij zijn blij dat wij dit jaar de samenwerking hebben kunnen uitbreiden, en naast de Geusjes nog een 3 oktober-lekkernij in onze ‘Leidse’ winkels hebben liggen”, aldus Johan van Maanen.

Volgend jaar weer
Van 27 september tot en met 4 oktober waren de 3 October tompouces verkrijgbaar in de Bakker van Maanen winkels in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Heb je ze gemist dit jaar? Niet getreurd: na het succes van dit jaar, zijn ze volgend jaar weer verkrijgbaar. Rik Kamps: „De tompouces vielen in de smaak dit jaar. We hopen dat veel mensen er volgend jaar ook van gaan smullen. Zo kun je met een gevulde maag het Feest der Feesten steunen!”

Foto’s: Emile van Aelst