3 October 450 Jaar special

Bericht van de voorzitter

Bericht van de voorzitter
08
okt. 2019
De viering en herdenking van Leidens Ontzet 2019 zit er weer op. En wat hebben we hartstochtelijk genoten. Elk jaar is het geweldig om te zien dat zoveel Leidenaren het Feest der Feest meevieren.

Van Reveille tot Grote Optocht en de openstelling van Museum de Lakenhal tot vuurwerk en de Taptoe. We waren onder de indruk van de saamhorigheid van de Leidenaren.

Het is fantastisch dat we in Leiden samen zo’n mooi feest kunnen bouwen, en dat al sinds 1574! Dat is niet onopgemerkt gebleven want Leidens Ontzet is dit jaar uitgeroepen tot officieel Nederlands erfgoed. En daar mogen alle Leidenaren heel trots op zijn.
 
De feestelijkheden startten al in september, met de opening van het Servicepunt   en de Geuzenintocht. Tot en met 3 oktober organiseerde de 3 October Vereeniging meer dan 30 activiteiten. Jong en oud deed met overgave mee. 

Het Feest der Feesten kan niet georganiseerd worden zonder alle mensen en organisaties die zich – elk jaar weer – met ongekend enthousiasme inzetten voor ons mooie feest. Hun betrokkenheid is geweldig en hartverwarmend. In het speciaal dank ik de commissarissen en de vrijwilligers van de 3 October Vereeniging, de Geuzen van Boisot en het 3 October Gilde voor hun niet-aflatende steun.  

Wie nog wil nagenieten, blijf ons volgen via social media of deze website. En op naar de viering van 2020: nog 361 dagen tot 3 oktober 2020!  

Rik Kamps 
Voorzitter 3 October Vereeniging