3 October 450 Jaar special

Bijna 1500 zangers oefenen voor Leidens Ontzet

Bijna 1500 zangers oefenen voor Leidens Ontzet
20
sep. 2017
Wie de openbare repetitie heeft bijgewoond gaat voorbereid Leidens Ontzet in!

Op woensdag 20 september werd een inspannende oefening verricht. Bijna 1500 mensen woonden het oefenen van de koraalliederen bij in de Hooglandse Kerk. Primair is het doel van de avond de Koraalliederen onder de knie te krijgen. Vaak lastige liederen. Het moeilijkst bleek Oh ghij stadt van Leiden. Meerdere keren werd erop getraind, net zo lang tot dirigent Wim de Ru tevreden was. Maar ook bij het populaire In naam van Oranje ging dirigent de Ru voor kwaliteit: ook hier liet hij de Leidenaren een paar keer oefenen. 

Na de pauze droeg de Leidse dichter Wouter Ydema zijn nieuwste ‘3 oktober-gedicht’ voor, speciaal gemaakt voor het Feest der Feesten. Het is het derde jaar dat hij dit gedaan heeft. Daarom zijn de gedichten gebundeld. Na afloop kreeg iedereen deze bundel gratis uitgereikt! 

Na afloop van de openbare repetitie werd oud-burgemeester en icoon van de viering, Pieter Adriaanszoon van der Werf, herdacht met het leggen van een bloemstuk bij het gedenkteken in de Hooglandse Kerk dat ter ere van hem is opgericht.