3 October 450 Jaar special

Congres Oranjevereniging in Leiden | Het blijft Oranje!

Congres Oranjevereniging in Leiden | Het blijft Oranje!
13
okt. 2017
Het blijft oranje. Dat was het thema dat de Koninklijke Bond van Oranje verenigingen verkoos voor haar jaarlijkse congres. Bijna tweehonderd bestuurders uit heel Nederland kwamen naar Leiden voor het congres. Extra bijzonder: onze commissaris Ivo sprak de oranjebestuurders toe!

Maar eerst was er een openingswoord van de nieuwe voorzitter mr. drs. Pieter Verhoeve – opvolger van onze Michiel Zonnevylle (die jarenlang voorzitter was van de oranjebond). Daarna spraken Anton van der Lem en Paul Rem beiden conservator. De eerste aan de Universiteit Leiden, de ander bij Paleis het Loo, dat ingrijpend verbouwd gaat worden en in 2021 weer opgesteld wordt voor publiek. 

Daarna sprak onze Ivo Klap, commissaris PR. Hij legde op komische wijze uit wat de overeenkomsten zijn tussen de 3 October Vereeniging en de Koninklijke Bond van Oranje verenigingen. We houden allebei van zingen, vertelde hij bijvoorbeeld. Al snel kreeg hij het voor elkaar dat de hele zaal stand uit volle borst het lied In naam van Oranje zong. Het was een eer de oranjevereniging onze mooie Vereeniging en onze mooie stad te laten zien!