3 October 450 Jaar special

Corry Konings brengt Seniorenvoorstelling tot hoogtepunt

Corry Konings brengt Seniorenvoorstelling tot hoogtepunt
29
sep. 2019
In een gezellig volle Stadsgehoorzaal vond vanmiddag de Seniorenvoorstelling plaats. Voor de pauze waren er veel Leidse liedjes te horen. Daarna was het aan Corry Konings om iedereen aan het zingen te krijgen.

De middag werd afgetrapt door de formatie ‘Het Ontzet Kwartet’, in het dagelijks leven ook wel bekend als 6 commissarissen van de 3 October Vereeniging. Zij wisten de 3 October-koorts flink aan te wakkeren met klassiekers als ‘Pieter van der Werf’(bekend van het minikoraal) en ‘Leiden, mijn stad’.

De Leidse ‘De slechte band’ bracht daarna een zeer divers repertoire ten gehore. Zo speelden ze Mexicooooo van de (Leidse!) zangeres zonder naam en de polonaise barstte los toen ‘Leef!’ werd ingezet.

Na een korte pauze verscheen dan eindelijk Corry Konings ten tonele. Ze bracht een ode aan de nostalgie met hits uit haar tijd met de Rekels. Bij ‘Huilen is voor jou te laat’ en ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ werd de muziek even weggedraaid en kon iedereen horen dat er hard werd meegezongen door de zaal. Het was weer een feestelijke Seniorenvoorstelling!