De 3 October Vereeniging eert twee Leidse burgers

De 3 October Vereeniging eert twee Leidse burgers
26
mrt. 2021
Iedereen met een rood-wit hart is natuurlijk lid van de 3 October Vereeniging. De 3 October Vereeniging heeft immers maar liefst ruim 16.700 leden. Groot was dan ook de verbazing dat twee beroemde inwoners van onze Sleutelstad nog geen lid blijken te zijn!

Hier gaat de 3 October Vereeniging verandering in brengen. Aanstaande donderdag worden deze Leidenaren verrast met een speciaal lidmaatschap. Om dat duidelijk zichtbaar te maken voor iedereen die hun huis passeert, krijgen zij vlaggen van de 3 October Vereeniging en wordt er een manshoge pot met hutspot bezorgd.

De 3 October Vereeniging eert deze twee bijzondere Leidenaars op de herdenkingsdag van de Slag bij Den Briel, dat net als Leidens Ontzet een keerpunt in de Tachtigjarige oorlog was. Donderdag is het namelijk 449 jaar geleden dat de Watergeuzen met de Spanjaarden afrekenden in Den Briel, het huidige Brielle.

Begonnen met 1060 leden bij de oprichting in 1886, is de 3 October Vereeniging inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Leiden. Een lidmaatschap is verkrijgbaar vanaf €7,50 per jaar. Leden zorgen er zo samen voor dat de viering en herdenking van Leidens Ontzet elk jaar plaats kan hebben. In goede én in slechte tijden!