3 October 450 Jaar special

De Herdenkingsdienst gaat door!

De Herdenkingsdienst gaat door!
01
sep. 2020
Toen Leiden in 1574 ontzet was van de Spanjaarden, stroomde de Pieterskerk vol en werd er spontaan een dankdienst gehouden. Een traditie die we tot op de dag van vandaag nog steeds in ere houden. Ook in 2020. Dit jaar organiseren we de Herdenkingsdienst op 3 oktober coronaproof. De dienst is live te volgen via de livestream: 3 October Ontzettend Live.

De dienst wordt dit jaar geleid geleid door dominee Claartje Kruijff, predikant bij de Dominicusgemeente in Amsterdam. In 2018 was ze Theoloog des Vaderlands. De muzikale omlijsting van de dienst wordt verzorgd door het Kamerkoor van Collegium Musicum, onder leiding van Gerrit Maas, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en organist Leo van Doeselaar. 

 Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen is, kunnen niet zoveel mensen als normaal de dienst in de Pieterskerk bijwonen. Tegelijkertijd kan de 3 October Vereeniging zich een dankdienst zónder publiek niet voorstellen. Daarom nodigt de 3 October Vereeniging een beperkt aantal mensen uit alle geledingen van de Leidse samenleving en buurgemeenten uit. Zo kunnen vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen uit alle hoeken van Leiden de dienst op uitnodiging bijwonen.  

Livestream

De dienst wordt live uitgezonden tijdens 3 October Ontzettend Live, de livestream van de 3 October Vereeniging. Die wordt uitgezonden via het YouTube-account, onze app en de website van de Vereeniging. Delen van de livestream worden uitgezonden via omroepen Sleutelstad en Unity.Nu.