3 October 450 Jaar special

Eerste Hutspotwedstrijd op het Waterland groot succes

Eerste Hutspotwedstrijd op het Waterland groot succes
17
sep. 2019
Alle ingrediënten waren aanwezig: ui, peen, aardappel, bekende chefs uit de Leidse horeca én natuurlijk leerlingen van de Horeca-groep van praktijkschool Het Waterland uit Leiden. Een nieuw en mooi initiatief is geboren!

Op maandag 16 september kwamen al deze ‘ingrediënten’ op Het Waterland bijeen voor de eerste Hutspotwedstrijd. Deze wedstrijd is vooruitlopend op de ‘Hutspot in de Haven’ tijdens Leidens Ontzet in de Historische Haven. Samen met de leerlingen van Het Waterland barstte een hevige strijd los tussen de 3 topkoks Beau Artist (Bar Lokaal), Cekija Blok (BFF) en Rob Hulsbosch (Kitch&). De hele ochtend werd er door de teams – bestaande uit een van de koks en een drietal leerlingen – in alle concentratie en met passie gekookt. 

De klassieke ingrediënten voor de hutspot waren aanwezig, maar ook wat minder traditionele ingrediënten lagen klaar. En na een (in)spannende ochtend, stonden om 12 uur 3 prachtige gerecht klaar voor de jury. En niet zomaar een jury: Paul Dirkse (wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën), Norbert van Dartel (chef-kok), Laura Heerlien (horeca-redacteur Leidsch Dagblad) en Lukas Kortenhorst (voorzitter St. Sail Leiden).  

Er werd blind geproefd, om zo eerlijk mogelijk te jureren. En zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar de zijn. Voor dit eerste jaar waren dat Rob Hulsbosch van restaurant Kitch&, die samenwerkte met Quinty en Jeuel (leerlingen van de Horeca-groep van Het Waterland). Hun klassieke hutspot met hutspotbitterbal en kalfsvlees viel bij de jury het meest in de smaak. Samen met Rob mogen Quinty en Jeuel hun hutspot maken voor de ‘Hutspot in de Haven’.