3 October 450 Jaar special

EL CID en 3 October Vereeniging slaan de handen ineen voor Ontzettend Leidsch

EL CID en 3 October Vereeniging slaan de handen ineen voor Ontzettend Leidsch
10
aug. 2018
Nog een paar dagen voor duizenden nieuwe studenten tijdens de EL CID-week de kans krijgen om de stad te leren kennen waar ze de komende jaren gaan studeren. En hoe kunnen zij Leiden beter leren kennen dan met een voorproefje van Leidens Ontzet? Daarin vonden de EL CID en de 3 October Vereeniging elkaar voor het opzetten van een nieuw evenement: Ontzettend Leidsch.

Het Van der Werfpark wordt de middag van 17 augustus gezellig ingericht, met kermisattracties en foodtrucks met hutspot, haring en wittebrood. Leidse liedjes (zoals die van de Minikoraal) zullen door het park schallen tijdens het ‘Studentenkoraal’. Ook kunnen EL CID-deelnemers en geïnteresseerde Leidenaren een flitscollege of een cursus Leids volgen en hun kennis testen tijdens de 3 October Quiz. Zelfs de rood-wit-wedstrijd beleeft een mini-editie: de student met de beste rood-witte outfit wint een VIP-ontvangst voor het haring proeven op 3 oktober.

Bestuurslid van de 3 October Vereeniging Annette Los is heel blij met Ontzettend Leidsch: “Fantastisch dat we op deze manier ons prachtige feest en de 3 October Vereeniging kunnen presenteren aan enkele duizenden nieuwe studenten.” Ook EL CID-voorzitter Gijs Versteegh kijkt er naar uit: “We willen dat onze deelnemers Leiden én de Leidenaren leren kennen, dus alle Leidenaren zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Ontzettend Leidsch.” 

Ontzettend Leidsch vindt plaats op vrijdag 17 augustus van 14.00 tot 17.00 uur in het Van der Werfpark.

Foto: © Finn Kortman, mediacrew EL CID