3 October 450 Jaar special

Eric Filemon krijgt bij afscheid een speciale prijs cadeau

Eric Filemon krijgt bij afscheid een speciale prijs cadeau
13
mei. 2017
Het bestuur van de 3 October Vereeniging heeft een speciale prijs in het leven geroepen ter ere van het afscheid van Eric Filemon als bestuurslid van de Vereeniging. Met de Pieter van der Werfprijs wil de Vereeniging haar grote erkenning en waardering tot uitdrukking brengen voor alle inspanningen die Eric Filemon heeft verricht om de herdenking en viering van Leidens Ontzet onderdeel van het DNA van de Leidse jeugd te laten worden.

Meest in het oog springend van de activiteiten die Eric Filemon voor de Vereeniging ontplooide, is het minikoraal. Dit jaar organiseert de Vereeniging het kinderfestijn voor de vijfentwintigste keer en het is voor velen een favoriet onderdeel van de viering. Dankzij het minikoraal, met Filemon in de rol van burgemeester Van der Werf en de prachtige minikoraalliedjes en muziek die Filemon samen met Rens Heruer componeerde, is het verhaal van Leidens Ontzet bij heel veel kinderen uit Leiden en omgeving gaan leven als geen ander historisch verhaal.

De Pieter van der Werfprijs is een prijs die jaarlijks zal worden uitgereikt door de Vereeniging aan een school, klas of onderwijsinstelling die op bijzondere wijze een bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen en herdenken van de viering van Leidens Ontzet bij scholieren van het voortgezet onderwijs. De Vereeniging heeft deze doelgroep bewust gekozen, gelet op de door Eric Filemon lang gekoesterde wens om, naast de leerlingen van het primair onderwijs, ook middelbare scholieren duurzaam te verbinden aan het herdenken en vieren van Leidens Ontzet.

Uiteraard zal Eric Filemon voorzitter van de jury worden, daarbij ondersteund door de voorzitter van de herdenkingscommissie van de Vereeniging en personen die affiniteit met de doelgroep en de viering van 3 oktober hebben. In 2018 zal de Pieter van der Werfprijs voor het eerst worden uitgereikt. Aan de Pieter van de Werfprijs is een geldbedrag verbonden, door de winnaar te besteden ter bevordering van de betrokkenheid van middelbare scholieren bij de viering en herdenking van Leidens Ontzet.