Grote Optocht

3
oktober
date_range 3 oktober
access_time 13:00 tot 16:00
place Route Grote Optocht
Het is echt waar: na twee vieringen niet, is er eindelijk weer een Grote Optocht. Met het thema ‘Echt Waar?!’ sluit de optocht aan op een ander belangrijk thema, namelijk dat Leiden zich dit jaar European City of Science mag noemen. We gaan laten zien dat wij een stad zijn met een ongelofelijke historie van kennis en cultuur op allerlei gebieden. Bij het thema ‘Echt Waar?!’ kun je denken aan de relatie met kennis en wetenschap en prachtige uitvindingen die gedaan zijn in Leiden, maar ook letterlijk of dingen wel echt waar zijn.

Kennis, wetenschap, uitvindingen en wat is waar?

Route
Het startpunt van de optocht is de Zoeterwoudsesingel ter hoogte van de Lorentzhof bij nummer 39-40. Daarna lopen we met de klok mee naar de kruising met de Lammenschansweg en van daar over Witte Singel, Noordeinde, Breestraat, Korevaarstraat en Levendaal waar ter hoogte van de Plantagelaan, bij de Utrechtsebrug, de burgemeester en het 3 Octoberbestuur het defilé afnemen.

De Grote Optocht is dit jaar tot stand gekomen met dank aan onze leveranciers:
Hoppezak Kledingverhuur, AJeTo, ALV, BSG Leiden, Dirk van den Broek, Flower Parade Rijnsburg, Het Motorhuis Leiden, Totaal Theater, Hippisch Centrum de Delft, JP Zandbergen Rijnsburg, Koetserij Gouda, Magro Internationaal Organisatiebureau, Bert Kulk bloemen, Roze Draakjes Leiderdorp, Stalhouderij Haasnoot, Sloos Maatwerk. 

En met dank aan onze partners:
Ambulancedienst van de Veiligheidsregio Hollands Midden, Gemeente Leiden, Korps Landelijke Politiediensten/Dienst Levende Have, Leidsch Dagblad, Rode Kruis Leiden e.o., ROC Mondriaan School voor Orde & Veiligheid, Politie Eenheid Den Haag district Leiden-Bollenstreek.

En met speciale dank aan onze sponsors, vrijwilligers en figuranten:
3 October Gilde, Basisschool St. Joseph, OBS De Dukdalf, musicalgezelschap Otis, SSR Leiden, Bonaventura College Leiden, Scoutingvereniging Jan van Galen, TEX & uitleg, Toneelvereniging Tot Ieders Genoegen, Van der Valk Hotel Leiden en uiteraard alle geweldige figuranten!