Historische haven

3
oktober
date_range 3 oktober
access_time 10:00 tot 17:00
place Galgewater

Sinds jaar en dag is er op 3 oktober een markt met traditionele en hedendaagse ambachten.

Kijk je ogen uit bij ambachten van vroeger en nu en geniet van de geur van gerookte vis tegen het decor van historische schepen, versiert met vlaggen en feestelijk verlicht in de Historische Haven aan het Kort Galgewater. Loop langs de schepen en maak een praatje met de schippers, en geniet van de muziek.

Scharrel langs de historische schepen, snuif de geur op van gerookte vis, proef de échte Leidse poffertjes en ontdek oude ambachten die je maar zelden ziet. Maak een praatje met de schippers, geniet van de muziek, kijk je ogen uit en snuffel tussen nautische pareltjes.

Kidskraam en fotowedstrijd Beleef van alles in de Historisch haven: ontrafel het geheim van de seinvlaggen, leer echte schippersknopen maken en nog veel meer. Haal je monsterboekje op bij de kidskraam, doe de opdrachten en verdien gratis poffertjes! Leidse zeeverkenners van de Paulusgroep bakken de heerlijkste poffertjes van lokale ingrediënten, direct van de boer. Ben je al wat ouder en vind je fotograferen leuk? Doe dan mee met de fotowedstrijd (jeugdcategorie). Check voor info: www.historischehavenleiden.nl

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Historische Haven Leiden en buurtvereniging De Put in de Oude Morsch met hulp van enthousiaste vrijwilligers uit de buurt.