Minikoraal

30
september
date_range 30 september
access_time 12:45 tot 14:00
place Garenmarktplein
'Echt waar’! De 3 October Vereeniging organiseert de 30e editie van de Minikoraal. Ruim 3000 leerlingen komen in 3 oktobersferen met liederen uit de Minikoraal.

Het liedjesfeest voor ruim 3500 kinderen

Het is hét grootste zangevenement voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit het basis- en speciaal basisonderwijs uit Leiden en de ommelanden.

De jongens en meisjes zingen met helden van toen en nu over het beleg en ontzet van Leiden. Dit jaar met twee nieuwe eigentijdse liedjes geschreven en gecomponeerd door betrokken Leidenaren.

Hoe leuk is het om samen 3 oktober te vieren! Naar de kermis te gaan, de Taptoe te lopen en de Grote Optocht te kijken. En natuurlijk haring en wittebrood te eten en misschien met een suikerspin of oliebollen toe. Maar hoe was het beleg en ontzet voor leeftijdsgenootjes in 1574? Hadden zij genoeg te eten en konden ze naar school? Waren ze bang voor de Spanjaarden rondom de stad? Of gingen ze juist op avontuur in de stad? De leerlingen ontdekken het tijdens de Minikoraal.

De veiligheid van de kinderen is de grootste prioriteit. Alleen de meisjes en de jongens van de basisscholen hebben samen met hun begeleiders en een beperkt aantal genodigden toegang tot het Garenmarktplein.