Minikoraal

2
oktober
date_range 2 oktober
access_time 12:45 tot 14:00
place Garenmarktplein
De 3 October Vereeniging organiseert de 31e editie van de Minikoraal. Ruim 3000 leerlingen komen in 3 oktobersferen met liederen uit de Minikoraal.

Het liedjesfeest voor ruim 3000 kinderen

Het is hét grootste zangevenement voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit het basis- en speciaal basisonderwijs uit Leiden en de ommelanden.

De jongens en meisjes zingen met helden van toen en nu over het beleg en ontzet van Leiden. Dit jaar met twee nieuwe eigentijdse liedjes geschreven en gecomponeerd door betrokken Leidenaren.

Hoe leuk is het om samen 3 oktober te vieren! Naar de kermis te gaan, de Taptoe te lopen en de Grote Optocht te kijken. En natuurlijk haring en wittebrood te eten en misschien met een suikerspin of oliebollen toe. Maar hoe was het beleg en ontzet voor leeftijdsgenootjes in 1574? Hadden zij genoeg te eten en konden ze naar school? Waren ze bang voor de Spanjaarden rondom de stad? Of gingen ze juist op avontuur in de stad? De leerlingen ontdekken het tijdens de Minikoraal.

De veiligheid van de kinderen is de grootste prioriteit. Alleen de meisjes en de jongens van de basisscholen hebben samen met hun begeleiders en een beperkt aantal genodigden toegang tot het Garenmarktplein.

 

Scholen kunnen zich nu inschrijven met dit formulier:

Aanmeldformulier Minikoraal 2023
Dit jaar doen wij graag mee met de Minikoraal op maandag 2 oktober 2023 (Indien jullie niet mee willen doen, stuur ons dan even een mailtje)
Onze school komt voor het eerst naar de Minikoraal
Contactpersoon
Contactpersoon
Voornaam
Achternaam
Contactpersoon tijdens Minikoraal
Contactpersoon tijdens Minikoraal
Voornaam
Achternaam
Onze school doet graag mee met:
Wij komen naar het Garenmarktplein:
.