Reveille

4
oktober
date_range 4 oktober
access_time 07:00
place Garenmarktplein
Traditiegetrouw begint je 3 oktoberdag met de Reveille. Want samen zingen is samen beleven. En nu op 4 oktober!

In alle vroegte klinken duizenden zangstemmen

Voor dit evenement geldt dat u een coronatoegangsbewijs moet tonen. Hieronder kunt u lezen hoe dit werkt. Op de locatie van dit evenement  is wegens de coronamaatregelen maar beperkt plek. Kom dus op tijd, want als het maximale aantal personen is bereikt kunnen we helaas geen mensen meer toelaten.

Net als altijd zal de viering en herdenking van het Leidens Ontzet op maandag 4 oktober om 7.00 uur worden afgetrapt met het zingen van de Reveille. Behalve de datum – 4 in plaats van 3 oktober – wijkt ook de locatie dit jaar af. Omdat het Stadhuis nog wordt gerenoveerd, zal de Reveille plaatsvinden op het Garenmarktplein.

Vaste onderdeel van het wakker zingen van de stad: de Keietoeters als gangmakers en de muzikale begeleiding door drumfanfare FBL.

De liederen voor dit jaar:

 1. Wilhelmus
 2. Drie Oktoberlied
 3. Geuzenlied
 4. In naam van Oranje (Koppelstok)
 5. Leidens Ontzet
 6. Leiden, stad van mijn hart

Voorbehoud
Alle evenementen zijn dit jaar onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voor sommige evenementen geldt dat u een coronatoegangsbewijs nodig hebt. Houd voor actueel nieuws en informatie over het programma de 3 oktober-app, social media en de website www.3october.nl in de gaten.

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Ga je naar een evenement waarvoor je een coronatoegangsbewijs nodig hebt?

Regel op één van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs:

 1. Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is je vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig.
 2. Herstelbewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en max. 180 dagen geleden.
 3. Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.

Hoe werkt het??

Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. Je kunt in de app maximaal één coronabewijs per persoon laten zien. Heb je geen smartphone? Of wil je je coronabewijs liever op papier? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Stap 2: Upload één van de volgende drie bewijzen in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl

 1. Vaccinatiebewijs uploaden

Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met je DigiD. De vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als je daar toestemming voor hebt gegeven) en de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

 1. Herstelbewijs uploaden

Heb je een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD een digitaal herstelbewijs af. Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met uw DigiD. De gegevens van jouw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl. De uitslag van een serologische coronatest kan niet gebruikt worden als herstelbewijs in CoronaCheck.

 1. Negatieve testuitslag uploaden

Maak een afspraak voor een coronatest bij een testlocatie op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest. Je krijgt binnen 1 uur de uitslag. Ben je negatief getest? Vul de ophaalcode van uw negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Test je positief op corona? Dan kun je niet naar het evenement en ga je in isolatie.

Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch jouw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat je scannen bij de ingang van het evenement. Bij een groen scherm heb je een geldig coronatoegangsbewijs. 

Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs

Vergeet bij een bezoek jouw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort) met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook jouw ticket zien als dat voor een bepaald evenement nodig is. Dan mag je naar binnen.

PS Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

coronaregels 14sept21