3 October 450 Jaar special

FAQ Praalwagenontwerpwedstrijd

FAQ Praalwagenontwerpwedstrijd
04
apr. 2019
Vriendenclubs, studentenverenigingen, bedrijfsafdelingen, families, straten, wijken en andere sociale dwarsverbanden opgelet! Je kunt weer meedoen aan de Praalwagenontwerpwedstrijd. Tussen 19 maart en 23 april kun je een ontwerp insturen via het inschrijfformulier op onze site. In dit bericht zetten we een aantal veelgestelde vragen op een rijtje.

Direct enthousiast en wil je graag een ontwerp insturen? Kijk op www.3october.nl/wedstrijd

Mag iedereen meedoen aan de Praalwagenontwerpwedstrijd? 
Jazeker! Iedereen uit de gemeente Leiden of omringende gemeentes die dat wilt, kan meedoen aan de Praalwagenontwerpwedstrijd. Het leukste is als je met een groepje samen een ontwerp bedenk. Dan weet je meteen zeker dat je met genoeg figuranten mee kunt lopen in de Grote Optocht op 3 oktober, als je wint. Een heel bijzondere ervaring! 

Waaraan moet een inzending voor de Praalwagenontwerpwedstrijd voldoen? 
Bedenk een origineel idee of ontwerp voor een praalwagen en stuur die in. Een geschikte inzending bestaat uit een (full color) tekening op maximaal één A3-formaat, daarbij voorzien van een schriftelijke toelichting (max 300 woorden) met een omschrijving van de praalwagen en de daarbij behorende figuranten. Je mag ook een foto van een ontwerp of maquette insturen. Alle info vind je op 3october.nl/wedstrijd. 

Wanneer moet ik mijn ontwerp indienen? 
Liefst zo snel mogelijk! Uiterste datum voor het inzenden van een ontwerp of idee is 23 april 00.00 uur ’s avonds. 

Zijn er andere voorwaarden waar ik rekening mee moet houden? 
Nu is het vooral belangrijk dat je een origineel idee bedenkt. Als jouw ontwerp wint, dan ga je samen met de vaste praalwagenbouwer van de 3 October Vereeniging kijken naar hoe de praalwagen echt gerealiseerd kan worden. Daarbij wordt rekening gehouden met een budget en de voorwaarden die voor de optocht gelden. Zo moet de Praalwagen binnen een bepaalde tijd gebouwd kunnen worden, is het belangrijk dat er niet met confetti, versnaperingen of andere artikelen wordt gestrooid en mogen levende dieren en open vuur geen onderdeel uitmaken van de praalwagen. 

Is er een thema voor de Praalwagenontwerpwedstrijd? 
Ja, het thema voor de Praalwagenontwerpwedstrijd is: Rembrandt. Eén van Leidens beroemdste zonen. In onze stad stond zijn wieg en ontwikkelde hij zich tot beroemde schilder. 2019 is uitgeroepen tot Rembrandtjaar en daarom is het onderwerp van de Praalwagenontwerpwedstrijd: de Jonge Rembrandt.

Wanneer wordt de winnaar bekend? 
Tijdens de jaarvergadering van de 3 October Vereeniging op 10 mei aanstaande. 

Wat is de prijs? 
Het mooiste, origineelste en best uitvoerbare ontwerp zal daadwerkelijk worden gebouwd en geschikt gemaakt voor deelname aan de Grote Optocht op 3 oktober 2019. Professionele bouwers bouwen de praalwagen en het winnende team mag met de eigen praalwagen als figurant deelnemen aan de optocht.

Andere vragen? 
Mail met de Optochtcommissie via optocht@3october.nl 

Enthousiast geworden? 
Doe mee via www.3october.nl/wedstrijd.