3 October 450 Jaar special

FAQ verandering lidmaatschap

FAQ verandering lidmaatschap
01
sep. 2019
Het persoonlijk lidmaatschap is veranderd. In dit overzicht vind je alle veelgestelde vragen op een rijtje.
 • Waarom is het lidmaatschap veranderd? 

Samen met de gemeente Leiden willen we plastic afval tijdens Leidens Ontzet terugdringen. Daarom serveren we op 2 oktober de hutspot op een duurzaam bord met bestek, en de consumptie schenken we in een eco-glas. Daar is een investering voor nodig en daarom verandert het lidmaatschap.

 • Zijn de leden betrokken bij deze beslissing? 

Ja, we hebben tijdens de jaarlijkse ledenvergadering (in mei) de verandering besproken. Daarna hebben de leden er mee in gestemd. Vlak daarna hebben we met een nieuwsbrief alle leden met een mailadres op de hoogte gebracht. Daarnaast hebben we iedereen met een persoonlijk lidmaatschap en een lidmaatschap voor het leven een brief gestuurd, omdat er voor hen daadwerkelijk iets verandert aan het lidmaatschap. Ook is in de Feestwijzer een overzicht opgenomen waarin de verandering beschreven staat. 

 • Wat is er nu precies veranderd? 

Elk lid met een persoonlijk lidmaatschap of een lidmaatschap voor het leven heeft voortaan recht op één hutspotmaaltijd met een consumptie. Dit jaar krijg je bij je drankje een gratis  eco-glas. Het eco-glas is op een van de inzamelpunten in de binnenstad in te wisselen. Daarnaast heb je per 2019 als lid recht op één kaart voor de Seniorenvoorstelling en één kaart voor 3 October Live in Concert. 

 • Wat houdt het duo-lidmaatschap in? 

Met het nieuwe duo-lidmaatschap ben je als huisgenoten of partners voordelig samen lid. Een duo-lidmaatschap kost € 12,50 en geeft recht op twee hutspotmaaltijden en twee consumpties, en dit jaar twee gratis eco-glazen. Verder heb je recht op twee kaarten voor de Seniorenvoorstelling en twee kaarten voor 3 October Live in Concert. Ook ontvang je een Feestwijzer. Een voorwaarde bij het duo-lidmaatschap is dat je allebei op hetzelfde adres woont! 

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap wijzigen naar een duo-lidmaatschap?

In ons Servicepunt. Ook kun je jouw lidmaatschap wijzigen tijdens de inschrijving voor Haring & Wittebrood. Let op: een voorwaarde bij het duo-lidmaatschap is dat je partner of huisgenoot op hetzelfde adres woont! 

 • Wat krijg ik per soort lidmaatschap terug voor mijn contributie? 

Hieronder een overzicht van de verschillende soorten lidmaatschap die we hebben. 

Dit krijg je bij een persoonlijk lidmaatschap á € 7,50 per jaar: lidmaatschapskaart en een Feestwijzer, recht op één hutspotmaaltijd met een drankje en dit jaar een gratis eco-glas. Tevens heb je recht op een kaart voor de Seniorenvoorstelling en een kaart voor 3 October Live in Concert en stemrecht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. 

Dit krijg je bij een duo-lidmaatschap á € 12,50 per jaar: lidmaatschapskaart en een Feestwijzer, recht op twee hutspotmaaltijden met twee drankjes en dit jaar twee gratis eco-glazen. Tevens heb je recht op twee kaarten voor de Seniorenvoorstelling en twee kaarten voor 3 October Live in Concert en met twee personen stemrecht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. 

Dit krijg je bij een gezinslidmaatschap á € 25,00 per jaar: lidmaatschapskaart en een Feestwijzer, recht op vier hutspotmaaltijden met vier drankjes en dit jaar vier gratis eco-glazen. Tevens heb je recht op twee kaarten voor de Seniorenvoorstelling en vier kaarten voor 3 October Live in Concert en met vier personen stemrecht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. 

Dit krijg je bij een persoonlijk lidmaatschap voor het leven voor eenmalig € 157,40:  lidmaatschapskaart en een Feestwijzer, recht op één hutspotmaaltijd met een drankje en dit jaar een gratis eco-glas. Tevens heb je recht op een kaart voor de Seniorenvoorstelling en een kaart voor 3 October Live in Concert en stemrecht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. 

 • Wat verandert er bij de kaartuitgifte Seniorenvoorstelling? 

Per 2019 hebben leden met een persoonlijk lidmaatschap recht op één kaart voor de Seniorenvoorstelling. De uitgifte is op maandag 16 september. Op de pagina met het programma van Leidens Ontzet vind je meer informatie. 

 • Wat verandert er bij de kaartuitgifte voor de Grote Hutspotmaaltijd? 

Per 2019 hebben leden met een persoonlijk lidmaatschap of lidmaatschap voor het leven recht op één hutspotbon met drankje voor de Grote Hutspotmaaltijd. De uitgifte is op donderdag 19 september. Op de pagina met het programma van Leidens Ontzet vind je meer informatie. 

 • Wat verandert er bij de kaarten voor 3 October Live in Concert? 

Per 2019 hebben leden met een persoonlijk lidmaatschap recht op één kaart voor 3 October Live in Concert. Een kaart is op te halen bij het Servicepunt, tijdens openingstijden. Op de pagina met het programma van Leidens Ontzet vind je meer informatie. 

 • Waar kan ik terecht met vragen? 

In ons Servicepunt. Of via de mail: ledenadministratie@3october.nl 

Voor mensen met een persoonlijk lidmaatschap 

 • Wat verandert er voor mij? 

Per 2019 heb je voortaan recht op één hutspotmaaltijd met een consumptie. Dit jaar krijgt je bij je drankje een gratis eco-glas. Het eco-glas in te wisselen bij een van de inleverpunten in de binnenstad. Daarnaast heb je per 2019 als lid recht op één kaart voor de Seniorenvoorstelling en één kaart voor 3 October live in Concert. 

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap ‘upgraden’ naar een duo-lidmaatschap? 

Je kunt je duo-lidmaatschap wijzigen in ons Servicepunt of tijdens de inschrijving voor Haring & Wittebrood. Via een machtiging betaal je dan dit jaar 5 euro extra. Zo heb je meteen recht op twee hutspotmaatlijden (met dit jaar twee gratis eco-glazen) twee kaarten voor de Seniorenvoorstelling en twee kaarten voor 3 October Live in Concert. Wanneer je jouw lidmaatschap omzet naar het duo-lidmaatschap krijg je het bewijs meteen mee: je krijgt een nieuwe ledenpas. De oude ledenpas nemen we in. 

Let op: je kunt alleen je persoonlijk lidmaatschap omzetten in een duo-lidmaatschap als de andere persoon op hetzelfde adres woont als jij. Het duo-lidmaatschap is bedoeld voor huisgenoten en partners. 

 • Waar kan ik mijn lidmaatschap wijzigen? 

In ons Servicepunt. Ook kun je jouw lidmaatschap wijzigen tijdens de inschrijving voor Haring & Wittebrood. 

Ik heb een persoonlijk lidmaatschap en wil mijn partner of huisgenoot meenemen naar de Grote Hutspotmaaltijd. Hoe werkt dat? 

Wil je met je buurman, vrienden of familie naar de Hutspotmaaltijd, maar is hij of zij nog géén lid? Een persoonlijk lidmaatschap kost maar € 7,50 per jaar! Word dus lid en schuif zo samen aan bij de hutspotmaaltijd! 

 • Kan ik 2 afzonderlijke lidmaatschappen omzetten in 1 duolidmaatschap? 

Nee, om administratieve redenen kan is het pas vanaf medio 2020 mogelijk om twee afzonderlijke lidmaatschappen om te zetten in een duo-lidmaatschap. Dit is dus niet mogelijk voor de komende viering van 2019 

Voor mensen met een gezinslidmaatschap. 

 • Verandert er iets voor mij? 

Nee, er verandert voor jou niets. Met een gezinslidmaatschap heb je in 2019 recht op een lidmaatschapskaart en een Feestwijzer, vier hutspotmaaltijden met vier drankjes en dit jaar vier gratis eco-glazen, twee kaarten voor de Seniorenvoorstelling en vier kaarten voor 3 October Live in Concert en je hebt met vier personen stemrecht tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. 

Voor mensen met een lidmaatschap voor het leven 

 • Wat verandert er voor mij? 

Per 2019 heb je als lid voor het leven voortaan recht op één hutspotmaaltijd met een consumptie. , Dit jaar krijgt je bij je drankje een gratis eco-glas. Het eco- glas is in te wisselen bij een van de inleverpunten in de binnenstad. Daarnaast heb je per 2019 als lid recht op één kaart voor de Seniorenvoorstelling en één kaart voor 3 October live in Concert. 

 • Hoe kan ik mijn lidmaatschap voor het leven ‘upgraden’ naar een duo-lidmaatschap? 

Je kunt je duo-lidmaatschap wijzigen in ons Servicepuntof tijdens de inschrijving voor Haring & Wittebrood. Je betaalt dan 5 euro extra. Zo heb je meteen recht op twee hutspotmaaltijden, twee kaarten voor de Seniorenvoorstelling en twee kaarten voor 3 October Live in Concert. Wanneer je jouw lidmaatschap voor het leven veranderd in het duo-lidmaatschap krijg je het bewijs van 2019 meteen mee: je krijgt een nieuwe ledenpas. De oude ledenpas nemen we in. 

Let op: je kunt alleen je persoonlijk lidmaatschap voor het leven omzetten in een duo-lidmaatschap als de andere persoon op hetzelfde adres woont als jij. Het duo-lidmaatschap is bedoeld voor huisgenoten en partners. 

 • Waar kan ik mijn lidmaatschap wijzigen? 

In ons Servicepunt. Ook kun je jouw lidmaatschap wijzigen tijdens de inschrijving voor Haring & Wittebrood. 

Ik heb een persoonlijk lidmaatschap voor het leven en wil met een buurman of een vriend naar de Grote Hutspotmaaltijd. Hoe werkt dat? 

Wil je met je buurman, vrienden of familie naar de Hutspotmaaltijd, maar is hij of zij nog géén lid? Een persoonlijk lidmaatschap kost maar € 7,50 per jaar! Word dus lid en schuif zo samen aan bij de hutspotmaaltijd! 

 • Kan ik twee afzonderlijke lidmaatschappen voor het leven omzetten in één duolidmaatschap? 

Nee, om administratieve redenen kan is het pas vanaf medio 2020 mogelijk om twee afzonderlijke lidmaatschappen om te zetten in een duo-lidmaatschap. Dit is dus niet mogelijk voor de komende viering van 2019