3 October 450 Jaar special

Herdenkingsdienst 3 oktober met gebarentolk

Herdenkingsdienst 3 oktober met gebarentolk
23
sep. 2022
Op maandag 3 oktober vindt traditiegetrouw de Herdenkingsdienst plaats in de Pieterskerk. Dit jaar met Ds. Henk Boter, een dominee van Leidse bodem, en voor het eerst in aanwezigheid van een tolk Nederlandse Gebarentaal.

Voor iedereen

Leidens Ontzet is een groots volksfeest waar iedereen aan mee kan doen. De 3 October Vereeniging vindt het belangrijk dat Leidens Ontzet stadsbreed gevierd en herdacht wordt. Om die reden zoekt de 3 October Vereeniging in de programmering voortdurend naar aansluiting bij de inwoners van onze stad. Het succesvolle Pieter van der Werffestival voor middelbare scholieren en de veganistische en halal hutspotmaaltijd zijn hier recente voorbeelden van. In het verlengde hiervan wil de 3 October Vereeniging de Herdenkingsdienst toegankelijker maken voor doven en slechthorenden door de aanwezigheid van een gebarentolk.

Gereserveerde plaatsen

De Herdenkingsdienst vindt plaats op maandag 3 oktober van 10.00 – 11.30 uur en is vrij toegankelijk. Reserveren is niet mogelijk. De 3 October Vereeniging adviseert om op tijd te komen want vol = vol.

Voor doven en slechthorende mensen houdt de 3 October Vereeniging wél stoelen vrij van 09:30 tot 09:45. Ben je erbij? We nodigen je van harte uit om je te melden bij de commissarissen van de 3 October Vereeniging bij de ingang van de Pieterskerk. Zij zullen je een plaats toewijzen.

Oudste traditie

Op 3 oktober 1574 stroomden de zojuist bevrijde Leidenaren spontaan de Pieterskerk binnen om een dankdienst te houden voor de bevrijding van de Spanjaarden. Een mooie traditie waarbij de herwonnen vrijheid wordt herdacht en wat vrijheid nu betekent.