3 October 450 Jaar special

Het 3 October Gilde wordt onderdeel van 3 October Vereeniging

Het 3 October Gilde wordt onderdeel van 3 October Vereeniging
07
mrt. 2022
Sinds jaar en dag steunen Leidse ondernemers, verenigd in het 3 October Gilde, de viering en herdenking van Leidens Ontzet. Zij zorgen voor de broodnodige financiële steun en draagvlak voor het 3 oktoberfeest binnen de Leidse samenleving. Binnenkort zal het Gilde opgaan in de 3 October Vereeniging, zodat het Gilde beter gebruik kan maken van de kennis en middelen van de 3 October Vereeniging.

Binnenkort viert het Gilde zijn 22-jarig bestaan. Er is in al die jaren een hechte band gesmeed tussen het Gilde en de 3 October Vereeniging. Statutair zitten er dan ook drie bestuursleden van de 3 October Vereeniging in het Gildebestuur.

Om meer synergie en slagkracht te behalen gaan het Gilde en de 3 October Vereeniging samen. Daardoor kan het Gilde gebruik maken van het secretariaat, de ledenadministratie, de boekhouding en communicatie. Dat betekent dat de Stichting 3 October Gilde wordt opgeheven en dat deze onderdeel wordt van de 3 October Vereeniging. Behalve de juridische structuur zal er voor de leden van het Gilde niets veranderen. Het huidige Gilde-bestuur zal in samenwerking met de Vereeniging gezellige activiteiten binnen de ondernemerskring blijven organiseren. De ondernemers van het Gilde kiezen, zoals nu al gebeurt, in samenspraak een bestemming voor hun sponsorbijdrage.

 

Kijk hier voor meer informatie over het Gilde.