Hutspotwijn van het jaar nu te koop bij La Bordelaise

Hutspotwijn van het jaar nu te koop bij La Bordelaise
17
sep. 2022
Steeds meer bedrijven werken samen met 3 October Vereeniging om het Feest der Feesten nog leuker te maken. Sinds enkele jaren verandert het NS station Leiden Centraal in een stadspoort en worden reizigers verblijd met porties hutspot. Vorig jaar kwam Bakker Van Maanen op het idee om speciale rood-witte tompouces te verkopen, waarvan per tompouce een bedrag aan de 3 October Vereeniging wordt geschonken. En nu komt daarbij een wijn die ontzettend goed past bij de hutspot.

Wijnkoperij La Bordelaise heeft de eerste verkiezing van de Hutspotwijn van het jaar georganiseerd. Het begin van een jaarlijkse traditie. Voor de eerste editie had La Bordelaise bestuurs- en commissieleden van de 3 October Vereeniging uitgenodigd om te proeven welke wijn het beste bij de hutspot met klapstuk smaakt.

De geproefde wijnen waren uiteraard Spaans. De eerste hutspotwijn van het jaar is geworden: “Las Cuadras” (De Stallen), een Catalaanse rode wijn van wijnmaakster Valva Martinez de Toda. Een wijn waarvan de eikengeur mooi  past bij het subtiele aroma van bessenfruit. De smaak is heel toegankelijk, sappig en zelfs vol, maar zonder zwaar te zijn. Ideaal voor bij de hutspot, vegetarisch of met klapstuk. En ook lekker voor de borrel, met of zonder hutspotbitterballen.

Van iedere verkochte fles wijn schenkt La Bordelaise een bedrag aan de 3 October Vereeniging. De wijn is tot Leidens Ontzet te koop in La Bordelaise aan de Nieuwe Rijn 36, 2312 JG Leiden en bij Noordman Wijnen, Haagweg 77, 2321 AA Leiden.

Wie had dat 450 jaar geleden gedacht? Spanje maakt Leidens Ontzet nog leuker!