3 October 450 Jaar special

Joke van der Poel en Tom Holswilder krijgen lintje

Joke van der Poel en Tom Holswilder krijgen lintje
26
apr. 2019
Maar liefst twintig Leidenaren kregen vandaag een lintje uit handen van burgemeester Lenferink. Allemaal mensen die zich belangeloos voor anderen inzetten en daarmee iets bijzonders doen voor de stad. Gefeliciteerd allemaal! Twee van de mensen die een lintje kregen zijn voor de 3 October Vereeniging éxtra bijzonder: Joke van der Poel en Tom Holswilder.

Voor de 3 October-liefhebber zijn zowel Joke als Tom waarschijnlijk geen onbekende. Alletwee zijn ze bijzonder betrokken bij de 3 October Vereeniging en Leidens Ontzet en we vinden het daarom heel bijzonder dat ze met een lintje beloond zijn voor hun inzet voor Leiden. Van harte gefeliciteerd! 

Joke van der Poel is een Leidenaar met een enorme staat van dienst. Sinds ’69 geeft ze zwemles aan kinderen bij de Leidse reddingsbrigade. Daarnaast is ze meer dan 30 jaar vrijwilliger geweest bij het Rode Kruis en zet ze zich al 25 jaar in voor de Hartebrugkerk. 

Bij Leidens Ontzet is Joke voor ons onmisbaar: als lid van onze 3 October-team staat Joke ieder jaar achter onze kramen om onze rood-witte gadgets aan te prijzen. En natuurlijk is Joke bekend van haar zelfgebreide 3 oktober-truien. Een fenomeen geworden in Leiden én tegenwoordig ook Leiderdorp. Een van de meest recente nieuwe dragers van de roodwitte trui is namelijk de Leiderdorpse burgemeester! 

Ook Tom Holswilder werd (zeer terecht!) in het zonnetje gezet en werd onderscheiden tijdens de lintjesregen. Als horeca-ondernemer in hart en nieren heeft hij er tijdens zijn loopbaan voor gezorgd dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt bij hem werk konden krijgen en werden opgeleid in het horecavak. Ook bijzonder zijn de ‘bedankmiddagen’ die hij belangeloos organiseert om mensen die in zorg werken en mantelzorgers te eren voor hun bijzonderen werk. Tom is bij de 3 October Vereeniging vooral bekend om zijn grote inzet voor het 3 Octobergilde. Daar zijn we hem enorm erkentelijk voor! 

Van harte gefeliciteerd namens de 3 October Vereeniging! 

[Foto: Emile van Aelst, via Sleutelstad]