3 October 450 Jaar special

Jong talent laat zich zien op Pieter van der Werffestival

Jong talent laat zich zien op Pieter van der Werffestival
18
sep. 2018
Op 2 oktober krijgen middelbare scholieren de kans om hun talenten te laten zien op het Pieter van der Werffestival in de tuin van museum Volkenkunde. Er zal zang en dans zijn, maar ook poëzie, acrobatiek maken deel uit van het programma. Alle Leidenaren, en vooral scholieren, zijn van harte welkom om het Leidse talent te komen bewonderen!

Met het festival wil de 3 October Vereeniging alle Leidse scholieren betrekken bij het Feest der Feesten, met hun eigen evenement. De inzendingen zijn divers: solisten, maar ook een volledige examenklas schreef zich in.

Het culturele festival voor middelbare scholieren is een doorontwikkeling van de Pieter van der Werfprijs, vernoemd naar de heldhaftige burgemeester tijdens het Beleg van Leiden. De prijs is in het leven geroepen bij het afscheid van bestuurslid Eric Filemon en is nu de kroon geworden op een volledig festival. Een deskundige jury onder leiding van Eric Filemon zal de mooiste, meest inspirerende of opmerkelijkste optredens bekronen. De jury bestaat verder uit Nanette Ris (directeur Stadsgehoorzaal en Stadsschouwburg), oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging Rens Heruer en kunstrecensent Theo de With, van het Leidsch Dagblad.

Het Pieter van der Werf festival vindt plaats op dinsdag 2 oktober, van
14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Museum Volkenkunde. Alle Leidenaren zijn uitgenodigd om langs te komen. Entree is gratis.

Commissaris Ivo Klap gaf bij Sleutelstad een interview over Pieter van der Werffestival, luister het hier!