Kermis zonder hekken en Taptoe door de stad!

Kermis zonder hekken en Taptoe door de stad!
17
sep. 2021
De Taptoe kan dankzij de recent aangekondigde versoepelingen zoals vanouds gehouden worden. Ook de Kermis en Nostalgische kermis zijn zoals altijd vrij toegankelijk. Er zijn geen hekken en een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

De Taptoe gaat door!

De Taptoe is een avontuur waar de Leidse jeugd massaal voor warmloopt. Deelnemers van de Leidse verenigingen verzamelen op zaterdag 2 oktober op de Kaasmarkt en maken daarna de traditionele ronde door de stad. De verenigingen zijn opgeroepen om creatieve verlichting mee te dragen zodat de stad getrakteerd wordt op een feestelijke lichtparade. Natuurlijk komt de 3 October Vereeniging ook met een spannende verrassing. Hoogtepunten zijn de kransleggingen bij het Van der Werfmonument en het monument ter nagedachtenis aan het beleg en ontzet van Leiden bij het Plantsoen. Deelnemers van 13 jaar en ouder hebben voor de toegang op de Kaasmarkt een coronatoegangsbewijs nodig.

Kermis

Op 2 oktober om 13.30 uur gaat de kermis open. Als gevolg van de versoepelingen zijn de eerder aangekondigde beperkende maatregelen voor de kermis ingetrokken. Geniet van allerlei lekkernijen, terwijl je feestend Leiden aan je voorbij ziet trekken richting Nieuwe Boostermax, Spookhuis en Achtbaan. Dit jaar is er geen kermis op het Schuttersveld, maar wel op het Stationsplein, de Stationsweg, de Lammermarkt, de Nieuwe Beestenmarkt, de Beestenmarkt en de Langegracht. De kermis is te bezoeken zonder coronatoegangscontrole. Ook de Nostalgische kermis op het Pieterskerkplein is vrij toegankelijk, dus kom lekker zwaaien in de Zwanenmolen of spring in de Rupsbaan.