3 October 450 Jaar special

Kinderen centraal bij Minikoraal

Kinderen centraal bij Minikoraal
30
sep. 2022
Al zingend worden de kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Leiden en omstreken warm gemaakt voor Leidens Ontzet. Kinderen stonden tijdens Minikoraal centraal: niet alleen in het publiek, maar ook op het podium. Ook in de liedjes hoorde je het terug: de teksten gaan over de kinderen die een rol speelden tijdens Leidens Ontzet in 1574. Het boek Sleutelgeheim, van Ronald Mans, heeft bij de liedjes een leidende rol gespeeld.

Zo stond er bij bijna alle nummers een koor van de Josephschool op het podium. Het laatste nummer (het nieuwe lied ‘Leve Leiden’) werd ten gehore gebracht door leerlingen van het Jeugdtheaterhuis. De kinderen komen van verschillende scholen die ook op het Garenmarktplein aanwezig waren. Er zijn twee nieuwe songs ontwikkeld door Leidse makers en muzikanten. Rapper ‘Tryck’ heeft de liedjes in de studio, samen met Anniek en Alice ingezongen, zij hebben Spanje Oranje, over Filips de tweede, ook op het podium vertolkt, voor een publiek van 3200 meezingende kinderen.

Chris of Jochem?!
De moderne klassieker Lalala Leiden werd gezongen door een miniversie van Jochem Myjer: Chris Juffermans. Dit talent komt van de Leidse zangschool Zanghuis 206. De klas van Chris, van basisschool de Vlieger, was erbij om hem aan te moedigen.

30 jaar geschiedenis
Ook werd afscheid genomen van Eric Filemon, die 30 jaar lang met groot succes als Pieter van der Werf de Minikoraal voorging. Hij werd een laatste keer toegezongen met het lied ‘Pieter van der Werf’. Een bijzondere editie was het ook voor zijn dochter Anne-Fleur. Zij staat al sinds het begin als zangeres op het podium en was er dus voor de dertigste keer bij.

De Minikoraal is terug te kijken bij Sleutelstad.